SELEKTOR CRNE GORE PREDAN: Idem u Dohu da gledam Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2022, 22:07

SELEKTOR CRNE GORE PREDAN: Idem u Dohu da gledam Srbiju

"Da na licu mesta analiziram najtežeg rivala u kvalifikacionoj grupi."

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je da je Srbija apsolutni favorit u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

Žrebom je juče određeno da u grupi G kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za EP 2024. pored Srbije i Crne Gore budu još Mađarska, Bugarska i Litvanija.

- Izuzetno takmičarska i zahtevna grupa u kojoj je Srbija apsolutni favorit. Svi znamo kako je Dragan Stojković preporodio reprezentaciju i kakav su fudbal igrali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i ovom poslednjem ciklusu Lige nacija. Od svih selekcija u Evropi, Srbija je možda u najvećem naletu i vidim je kao potajno iznenađenje i na SP u Kataru - rekao je Radulović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

On je istakao da u kvalifikacijama za EP 2024. neće biti lakih mečeva.

- Mađari igraju izvanredno u poslednje vreme, čemu svedoče pobede u Ligi nacija protiv Engleske i Nemačke. Bugarska je dolaskom Mladena Krstajića na mesto selektora napravila potpuno novu atmosferu u nacionalnom timu i to se odmah odrazilo na rezultate. Litvanija je specifičan protivnik, na papiru autsajder, ali zbog nekig drugih okolnosti, pre svega klime, putovanja i podloge na kojoj igraju utakmice, uvek može da predstavlja potencijalnu opasnost. Iskustvo me uči da nema lakih mečeva i unapred upisanih bodova. Biće ovo neizvesna i, za navijače iz regiona, vrlo interesantna grupa. Radujem se duelima sa Srbijom - rekao je selektor Crne Gore.

Radulović je, zajedno sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom FSCG Momirom Ðurđevcem, proveo u Frankfurtu mnogo vremena u razgovoru sa prijateljima iz FS Srbije.

- Imam ogromno poštovanje prema liku i delu Dragana Stojkovića. Svojevremeno, kada sam bio na početku trenerske karijere, Piksi mi je kao predsednik Saveza pružio šansu da radim u stručnom štabu mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, sa kojom sam baš u Nemačkoj 2004. godine stigao do srebrne medalje. To ne mogu da mu zaboravim i biću mu zahvalan do kraja života. Zato me i raduje način na koji Srbija igra pod njegovim vođstvom, vidi se da je posložio sve kako treba i da je ambijent u ekipi na vrhunskom nivou. To je očigledno, svi dišu jednim plućima. Naše dve utakmice u predstojećim kvalifikacijama biće istinski spektakl. Reč je o dva Saveza koja imaju izvanredne odnose, svakodnevno sarađujemo i siguran sam da će navijači uživati i u Beogradu i u Podgorici. Neka pobedi bolji - rekao je Radulović.

On je na kraju otkrio da je odavno nabavio ulaznice za prvu utakmicu Srbije na SP u Kataru protiv Brazila.

- Bio sam pre četiri godine u Moskvi i gledao utakmicu protiv Brazila, zašto bih sada propustio još jednu poslasticu SP? Iskreno se nadam da će rezultat ovoga puta biti u korist Srbije. Ishod žreba u Frankfurtu neće poremetiti moje planove, sada imam razlog više da putujem u Dohu i da na licu mesta analiziram najtežeg rivala u kvalifikacionoj grupi za EP 2024 - zaključio je selektor Crne Gore.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor Crne Gore najavio: “Dolazim u Katar da analiziram igru Srbije”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 11.Okt.2022, 11:36

Radulović je istakao da u kvalifikacijama nema lakih mečeva Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je da je Srbija apsolutni favorit u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj. Žrebom je juče određeno da u grupi...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Iz Mađarske za B92.net: Srbija je favorit i biće iznenađenje u Kataru

Izvor: B92, 11.Okt.2022

Žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine smestio je Srbiju u grupu sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom...Opšti je utisak da su "orlovi" imali puno sreće jer su iz prvog šešira izvukli jednog od slabijih potencijalnih rivala, Mađarsku, a dobro su prošli i u preostalom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.