SAOPŠTENJE IZ NOVOG SADA: Vojvodina odgovorila selektoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 12:03

SAOPŠTENJE IZ NOVOG SADA: Vojvodina odgovorila selektoru

Lale prihvatile odluku.

Sin proslavljenog reprezentativca Srbije Milana Jovanovića, Lazar, uklonjen je sa spiska za Evropsko prvenstvo odlukom selektora kadetske reprezentacije Aleksandra Lukovića.

Selektor kadeta je odluku obrazložio disciplinskim razlozima, ne želeći da da od toga pravi bilo kakav slučaj. Ipak, Vojvodina se oglasila saopštenjem, a u njemu je podržala odluku selektora Lukovića.

 - Povodom odluke selektora kadetske reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, Aleksandra Lukovića da zbog neprimerenog ponašanja i gesta koji ne priliči jednom sportisti, a posebno ne nekome ko je član FK Vojvodina, sa spiska igrača za učešće na kadetskom Evropskom prvenstvu izostavi kapitena našeg kadetskog tima Lazara Jovanovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da u potpunosti razume i prihvata odluku selektora.

Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome ko, kada i koliko će igrati u timu koji vodi predstavlja neizostavan i jedan od najvažnijih delova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svesni i pridržavati ga se dečaci koji treniraju u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“. Samim tim, svoje greške je svestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima.

Istovremeno, fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost na činjenicu da Lazar Jovanović ima samo 16 godina, a da je svojim talentom, uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima, pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i nekog ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu.

Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina moli i apeluje na sportsku javnost da ne tabloidizuje i ne predimenzionira ovaj slučaj, kako zbog mira i daljeg razvoja našeg mladog fudbalera, tako i atmosfere u kojoj će se kadetski nacionalni tim Srbije pripremati i započeti učešće na Evropskom prvenstvu. Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvereni da će značajan doprinos uspesima naših nacionalnih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović - stoji u saopštenju Lala.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.