SADA JE SVE JASNO: Evo ko će da ZAMENI Divca u fotelji OKS (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA JE SVE JASNO: Evo ko će da ZAMENI Divca u fotelji OKS (FOTO)

Ovih dana se očekuje promena Statuta i Pravilnika oko uslova koje kandidat za čelnu funkciju mora da ispuni.

Još malo je ostalo do imenovanja predsednika OKS, ovih dana se očekuje promena Statuta i Pravilnika oko uslova koje kandidat za čelnu funkciju mora da ispuni.

To znači da će proslavljeni košarkaški trener, Božidar Maljković, 21.februara i zvanično da postane novi predsednik OKS, za šta je potrebno 51 odsto glasova od 65 delegata, članova Skupštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
DA NE POVERUJETE: Ko ovo uradi, DODELITI mu orden (VIDEO)

Sredinom novembra situacija je bila drugačija, tada je Atletski savez Srbije prvi i jedini stao uz proslavljenog košarkaškog stručnjaka, ali kandidatura nije prošla upravo zbog toga što je po Statutu trebalo da ga podrži pet Saveza.

BRAVO MOMCI: Mladim hokejašima Srbije medalja na SP u Španiji (FOTO)

Kasnije je to učinio i veći broj srpskih sportskih saveza, a sve zahvaljujući prvobitnoj inicijativi ASS, tako da je sada izvesno da će čuveni košarkaški stručnjak da zameni Divca u predsedničkoj fotelji.

Maljković (64) je rođen u Otočcu u Hrvatskoj, a trenersku karijeru počeo je u beogradskom klubu Ušće još sa 19 godina.

Nakon toga je bio pomoćnik Bratislava Đorđevića u Radničkom sa Crvenog krsta, pa asistent Ranku Žeravici u Crvenoj zvezdi.

PROTERANI: Crno-beli morali da napuste Banjicu, razlog je NEVEROVATAN! (FOTO)

Posle toga počinje Maljkovićev vrtoglavi uspon. Na preporuku Ace Nikolića preuzima Jugoplastiku iz Splita i sa njom osvaja titulu prvaka Evrope 1989. i 1990. godine i tri titule prvaka Jugoslavije ’88, ’89 i ’90. godine. Kasnije odlazi u Barselonu i gubi finale Kupa šampiona od Jugoplastike 1991.godine, a sa francuskim Limožom osvaja evropsku titulu 1993. Šampion Evrope je bio i sa Panatinaikosom 1996. i to je prva titula grčkih klubova, a 2001.godine osvojio je i Kup Radivoja Koraća, a od klupskih trofeja ima još dva osvojena u prvenstvu Francuske, Kupu Španije, dva u Kupu Francuske i jedan u Kupu Grčke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.