SABALENKA JE SILA: Beloruskinja preko Čehinje do polufinala

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 14:00

SABALENKA JE SILA: Beloruskinja preko Čehinje do polufinala

Još dva trijmufa do odbrane titule.

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedila Čehinju Barboru Krejčikovu 6:2, 6:3. Meč je trajao 71 minut i protekao je u dominaciji teniserke iz Belorusije.

Sabalenka je druga teniserka sveta, dok je Krejčikova 11. na WTA listi.

Ovo je bio sedmi međusobni duel beloruske i češke teniserke u karijeri, a šesti trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sabalenke, koja brani titulu na Australijan openu.

Beloruskinja će u polufinalu prvog grend slem turnira sezone igrati protiv Amerikanke Koko Gof, koja je ranije danas bila bolja od Ukrajinke Marte Kostjuk 7:6 (8:6), 6:7 (3:7), 6:2.

U preostala dva četvrtfinala sutra će igrati: Linda Noskova (Češka) - Dajana Jastremska (Ukrajina) i Ana Kalinskaja (Rusija) - Ćinven Ženg (Kina).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.