SA ponovo vodi, pobeda Nju Džersija

Izvor: B92, 13.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SA ponovo vodi, pobeda Nju Džersija



Košarkaši San Antonija pobedili su, u noći između subote i nedelje, Finiks sa 108:101 u polufinalu Zapadne konferencije NBA plej-ofa. Sparsi sada imaju vođstvo od 2:1 u seriji, a sledeću utakmicu ponovo igraju kod kuće. U polufinalu Istoka, Nju Džersi je savladao Klivlend sa 96:85 i tako smanjio zaostatak u seriji na 1:2. Aleksandar Pavlović postigao je osam poena za Klivlend.

U San Antoniju, Tim Dankan je predvodio domaći tim sa 33 poena i čak 19 skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đinobili je ubacio 24, Parker 16, Bouen 10, a Finli 9.

Na drugoj strani, najefikasniji kod gostiju bio je Merion sa 26 poena, Stodemajer je bio odličan sa 21 poenom (šut iz igre 7/11), Neš je ubacio 16, uz 11 asistencija, a Bel 12.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom prvog poluvremena, a Finiks je početkom druge četvrtine imao i 10 poena prednosti. Odlično je u tim trenucima igrao Stodemajer, koji je tokom celog meča bio na meti domaće publike, zbog izjava posle drugog duela da su Sparsi "prljava ekipa". On, međutim, nije imao podršku Neša, koji je promašio prvih devet šuteva (bez poena u prvom poluvremenu). Kada se Neš konačno razigrao, Stodemajer je morao na klupu zbog problema sa ličnim greškama, a San Antonio krajem poluvremena preuzima vođstvo, koje posle serije od 10:0, sredinom trećeg perioda, više nisu ispuštali.

Sve što su Sansi uspeli do kraja meča bilo je da smanje na šest poena zaostatka, dva minuta pre kraja.

Sledeća utakmica takođe se igra u San Antoniju, u noći između ponedeljka i utorka.

Tripl dabl Kida

Trener Nju Džersija Lorens Frenk izjavio je nakon dva poraza u Klivlendu da će njegov tim morati da "nadskoči" protivnika ukoliko žele da ta polufinalna serija Istoka traje duže od četiri utakmice. Kada su to konačno učinili, zabeležili su pobedu, 96:85, uz odnos skokova od 43:30 u korist Netsa. Klivlend je u prva dva meča imao ukupno 31 skok više (100-69).

Fantastičnu partiju pružio je Džejson Kid sa tripl-dabl učinkom od 23 poena, 13 skokova i 14 asistencija. Karter i Džeferson takođe su imali po 23 poena, dok je Mur ubacio 11.

Na drugoj strani, Džejms je imao 18 poena i 12 asistencija, Hjuz 23 poena, Guden 12, a Ilgauskas 11. Pavlović je igrao 31 minut, uz šut iz igre 2/5 i sa slobodnih bacanja 3/4.

Nju Džersi je vodio tokom celog meča. U jednom trenutku su imali i +15, da bi u poslednjoj četvrtini dozvolili gostima da smanje na 4 razlike, pre nego što su serijom od 8:0 osigurali pobedu.

Kidu je to bio drugi tripl-dabl u ovogodišnjem plej-ofu. Osim boljeg skoka, ključ veoma bitne pobede nad Klivlendom bila je i dobra odbrana nad Lebronom Džejmsom, koji je ograničen na 18 poena, što je njegov najlošiji učinak u plej-ofu.

Netsi nisu želeli da gube sa 3:0, što je zaostatak koji nijedan tim nije uspeo da nadoknadi, a u sledećem meču, u noći između ponedeljka i utorka, imaće priliku da izjednače na 2:2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.