S. Arabija: Samoubilački napad kod konzulata SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Arabija: Samoubilački napad kod konzulata SAD

Bombaš samoubica izveo je rano jutros napad u blizini kozulata SAD u gradu Džeda, u Saudijskoj Arabiji, a tom prilikom povređena su dva pripadnika bezbednosnog osoblja te zemlje, saopštili su saudijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i državna agencija Saudi pres.

Na dan kada se u SAD obeležava nacionalni praznik Dan nezavisnosti, napadač je aktivirao samoubilački prsluk kada mu je prišlo obezbeđenje u blizini bolničkog parkinga, koji se nalazi prekoputa američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konzulata, ističe se u saopštenju ministarstva.

Napadač se razneo, dok su dva pripadnika bezbednosnog osoblja zadobila lakše povrede, navodi agencija Saudi pres.

Nekoliko automobila na parkingu je oštećeno u napadu, preneo je AP.

Eksplozija se dogodila nedugo nakon jutarnje molitve muslimana, a jedna saudijska televizija potvrdila je da se u blizini napada nalazila džamija, naveo je AFP.

Ambasada SAD u Saudijskoj Arabiji potvrdila je da nema posledica ili povređenih među osobljem u američkom konzulatu dodajući da je u kontaktu sa saudijskim zvaničnicima dok se vrši istraga o napadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.