Rutinski do četvrtfinala

Izvor: Danas, 09.Mar.2015, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinski do četvrtfinala

Beograd - - Da će Srbija igrati u četvrtfinalu Dejvis kupa bilo je poznato već u subotu kada su Nenad Zimonjić i Novak Đoković doneli treći odlučujući poen protiv Hrvatske u Kraljevu, a šlag na tortu u nedelju su stavili Filip Krajinović i Viktor Troicki, za maksimalnih 5:0. Kako je krajnji ishod već bio poznat, najbolji teniser sveta očekivano nije nastupio u nedelju već je data šansa Filipu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Krajinoviću da uživa u Svetskoj grupi I u kojoj je upravo on izborio opstanak. On je to iskoristio na najboljin način i upisao još jedan trijumf protiv Škugora, dok je tačku na trijumf stavio Troicki protiv Delića.

- Mate i ja smo zaista dobri drugari. Bio je lagani trening, možemo tako reći. Bio sam malo umoran, drago mi je da sam pobedio i da je na kraju rezultat 5:0. Publika me je danas oduševila, hala je bila puna, što nije uobičajeno poslednjeg dana. Kraljevo je potpuno zaslužilo ovakav događaj - istakao je Troicki.

Reči hvale za svoje izabranike, a pogotovo Viktora koji je često donosio prevagu i ključne poene imao je i selektor Bogdan Obradović.

- Među 16 najboljih na planeti nema lakog meča. Setite se kako smo odigrali sa Amerikom u Bojsiju. Ništa nas zaustaviti ne može, pa čak ni one mračne sile koje su morile Viktora. On je naš Hari Poter, predlažem Holivudu da o njemu snimi film. Drago mi je što se vratio, nije mogao na bolji način. Svaka čast Kraljevčanima, pokazali su da su kraljevi navijanja. Ovo se u istoriji nije desilo od raspada, nije bilo nijednog zvižduka. Svi zajednički smo poslali sliku u svet, pokazali smo šta je kultura i šta je sport - naglasio je Obradović.

On se potom zahvalio svakom igraču pojedinačno za sedmodnevno druženje - Zimonjiću za sjajan dubl, Krajinoviću koji je sve vreme bio tu, a posebno Đokoviću koji je dao energiju čitavom timu.

Podsetimo, prvi poen Srbiji u petak je doneo Novak Đoković ubedljivom pobedom nad Mate Delićem, dok je Viktor Troicki povisio na 2:0 posle preokreta protiv Borne Ćorića. Rešeni da posao završe u subotu, na teren su izašli naš najbolji dubl i singl igrač Zimonjić i Đoković kojima Škugor i Draganja nisu pružili veći otpor, pa je na semaforu stajalo nedostižnih 3:0.

Rivala u četvrtfinalu Srbija je dobila kasno sinoć kada su svoj meč završili Argentina i Brazil. Taj okršaj rešen je u petom susretu koji nije završen do zaključenja ovog broja. Prethodila mu je velika drama u četvrtom meču, a koji je okončan posle skoro sedam časova pobedom Leonarda Majera nad Žoao Souzom sa 3:2 i to na razliku u petom setu (15:13). Ukoliko protivnik bude Brazil Srbija će biti domaćin odmah nakon Vimbldona pa nije isključeno da vidimo duel na travi, dok će u slučaju pobede "gaučosa" oni biti domaćini.
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić,   Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.