Ruskinje vole rakiju, a Korejci splavove

Izvor: Blic, 12.Jul.2009, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskinje vole rakiju, a Korejci splavove

Retko ko je znao da od pre nedelju dana u Beogradu postoje dve Knez Mihailove ulice. Za jednu, centralnu beogradsku ulicu, svi znaju, a druga, manje poznata, nalazi se u Univerzitetskom selu i glavno je mesto okupljanja svih sportista nakon napornog takmičarskog dana.



Ulicu glavnog okupljanja sportisti su spontano nazvali Knez Mihailovom, pa je ona, kao i originalna, postala glavni orijentir stranaca u Univerzitetskom selu. Dok se tokom dana većina sportista takmiči >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili trenira, veče uglavnom provode družeći se u kafićima, surfujući na internetu, a neki čak i to doba koriste za poboljšanje kondicije. Iako svi od sportista očekuju da noć provode u svojim sobama, pripremajući se za sutrašnji dan, studenti koji su stigli u Beograd žele da iskoriste svaki slobodan trenutak. Međutim, iako više od dve hiljade sportista svaku noć provede van soba, do sada nije zabeležen nijedan incident.

– Većina gostiju su amaterski sportisti, tako su i shvatili Univerzijadu, pa im je druženje najbitnije. Međutim, neki su preterali, pa su pokušali da u Selo unesu alkoholna pića, što mi strogo zabranjujemo. Ipak, oni veseliji se snađu u beogradskim klubovima. Prvo veče, čim su doputovali, jedan Brazilac se toliko napio, da nije znao gde je smešten, pa smo mu pomogli da pronađe sobu – priseća se jedne od lakših intervencija Dušan Puvača, koordinator bezbednosti u Univerzitetskom selu.

Iako su poznati po ispijanju alkohola, najmanji problem sa pronalaženjem smeštaja imaju ruski reprezentativci.

– Mi smo navikle. Međutim, primetile smo da je kod vas votka malo lošija, pa moramo da se snađemo sa rakijom, koja je za svaku pohvalu. Ipak, nismo mnogo pile za vreme Univerzijade, možda kad se završe takmičenja – pričaju četiri ruske vaterpolistkinje.

Nedaleko od ruske reprezentacije, dvoje košarkaša razmenjivali su utiske provoda na jednom od splavova.

– Nama Univerzitetsko selo najviše služi za odmor. Beograd ima odličan noćni život i teško mu je odoleti. Muzika je raznovrsna, devojke prelepe i najteže mi je da krenem na spavanje u Selo. Međutim, kad nismo u gradu, najviše volimo da odemo do glavne bine, gde svako veče uživamo u elektronskoj muzici, ali to traje samo do 23 sata – priča turski košarkaš.

U rezidencijalnoj zoni Univerzitetskog sela, skoro svaka reprezentacija postavila je po mali gumeni bazen, ali on ne služi za kupanje.

– Bazeni su pre svega namenjeni atletičarima, sprinterima. Posle napornih takmičenja ili treninga, bazene napunimo ledom i u njih stavljamo noge. To je najbolji lek za oporavak – priča kineski atletičar.

Na zgradi gde se nalaze korejske zastave, potpuni je mrak. Laik bi pomislio da spavaju.

– Oni svi zajedno idu u provod. Ne razdvajaju se. Na ovoj Univerzijadi su osvojili dosta medalja i to znaju da proslave. Čim se pojave na nekom od splavova, svi znaju da sledi prava žurka – priča brazilski odbojkaš.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.