Ruskinje odbranile svetsku titulu

Izvor: B92, 16.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskinje odbranile svetsku titulu



Ženska rukometna reprezentacija Rusije odbranila je u Parizu titulu prvaka sveta. Ruskinje su u finalu bile bolje od evropskog prvaka Norveške rezultatom 29:24 (16:12). To je treća titula ruske selekcije u poslednja četiri prvenstva. Bronza je pripala selekciji Nemačke, koja je u duelu za treće mesto pobedila dosadašnjeg vicešampiona Rumuniju 36:35 (11:18).

Junakinja finala bila je Ina Suslina, koja je u prvoj fazi meča zaustavila nalet Norvežanki i odbranila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri sedmerca.

Rusija je posle 15 minuta vodila 9:7, a do poluvremena stekla je četiri gola prednosti.

U nastavku meča Ruskinje su umešno branile prednost, a Suslina je tri minuta pre kraja sa dve vezane pobede odlučila pobednika.

U borbi za treće mesto Nemice su uspele da naprave fantastičan preokret i stignu do medalje, prve posle deset godina na veliki takmičenjima, u 250. reprezentativnom meču svog najboljeg strelca – Grit Jurak.

Do poluvremena blistala je Luminita Dinu, koja je u tom periodu zabeležila čak 16 odbrana! Na drugoj strani je Adina Laura Mairosu devet puta bila precizna (do kraja meča ukupno 12 golova).

Na poluvremenu je Rumunija imala sedam golova prednosti, a drugi deo počeo je neobično – najpre su Nemice serijom 8-1 stigle do 19:19, da bi Rumunke uzvratile serijom 7-1.

Ipak, finiš je pripao Nemačkoj, koja je preko Maren Baumbah pet sekundi pre kraja izjednačila na 32:32.

U produžetku je Klara Voltering dobro branila, Rumunija je imaa dva vezana isključenja, pa je Jurak (12 golova) stigla i do medalje i do titule najboljeg strelca prvenstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.