Ruski tim „KAMAZ-mastera” osvojio prvo mesto na reliju „Dakar”

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2020, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tim „KAMAZ-mastera” osvojio prvo mesto na reliju „Dakar”

Ruski tim „KAMAZ-mastera” pod vođstvom Andreja Karginova osvojio je prvo mesto u kategoriji kamiona na reliju „Dakar” u Saudijskoj Arabiji. U petak je održana poslednja, dvanaesta, etapa relija u Saudijskoj Arabiji, sa finišom u okolini prestonice Rijad.
 

 
kamazmaster.ru
Karginov, koji je vodio u ukupnom plasmanu, pobedio je u poslednjoj etapi rezultatom 1 sat 28 minuta 41 sekunda i tako drugi put u karijeri odneo pobedu na „Dakaru” (prvi put to se dogodilo 2014). U njegovom timu bili su i navigator Andrej Mokejev i mehaničar Igor Leonov.
 
kamazmaster.ru U generalnom plasmanu Karginov je bio 42 minuta i 26 sekundi brži od drugoplasiranog Antona Šibalova, takođe iz ekipe KAMAZ-a. Treće mesto zauzeo je Belorus Sergej Vjazovič na kamionu MAZ, sa zaostatkom od 2 sata 4 minuta i 42 sekunde.
DAKAR RALLY   ✔@dakar     Andrey Karginov has finished stage 12 and he is set to claim his 2nd overall victory on the world's toughest and biggest rally! He still needs to cover the @qiddiya Grand Prix and reach the finish podium to take the
Za ekipu „KAMAZ-master” ovo je 17. pobeda u istoriji „Dakara” i to je apsolutni rekord relija. Lider po broju pobeda među vozačima u kategoriji kamiona je današnji rukovodilac „KAMAZ-mastera” Vladimir Čagin sa 7 titula.
Russia beyond

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.