Ruski atletičari bez Olimpijskih igara!

Izvor: B92, 17.Jun.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski atletičari bez Olimpijskih igara!

Međunarodna atletska federacija (IAAF) nije ukinula suspenziju ruskim atletičarima i oni neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju!

Atletičari iz Rusije će tako propustiti predstojeća međunarodna takmičenja, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, preneli su britanski mediji.

Kako su naveli Bi-Bi-Si (BBC) i Gardijan, komisija IAAF odlučila je da ne ukine suspenziju ruskim atletičarima, nametnutu prošlog novembra posle izveštaja komisije Svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu koji je finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme.

Rusija je u novembru saopštila da je potpuno posvećena reformama.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko se nedavno izvinio jer državni anti-doping sistemi nisu uhvatili sportiste koji varaju, ali je negirao da je država prikrivala i sponzorisala doping.

Potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Džon Kouts nedavno je rekao da bi ruski atletičari trebalo da ostanu suspendovani i da im ne bi trebalo dozvoliti da učestvuju na Igrama u Riju ovog leta.

Međutim, MOK može da dozvoli ruskim atletičarima da se takmiče na Olimpijskim igrama od 5. do 21. avgusta. Čelnici MOK-a će se okupiti u utorak i razmotriti slučaj, pošto su pojedini zabrinuti da bi suspenzijom mogli da budu kažnjeni i čisti sportisti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.