Rusija zamera Francuskoj zbog diskriminacije navijača

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zamera Francuskoj zbog diskriminacije navijača

Rusko ministarstvo spoljnih poslova obratilo se danas francuskoj ambasadi zbog pritvora ruskih navijača za vreme utakmice u okviru Evropskog prvenstva u fudbalu, objavilo je ministarstvo.

Francuski ambasador je obavešten o, kako se navodi, "diskriminaciji " ruskih državljana, navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da je "podgrevanje anti-ruskih osećanja može da ugozi odnose Francuske i Rusije", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenosi Rojters.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je nemoguće ignorisati provokacije engleskih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

"Ne možemo da zatvorimo oči posle provokativnih dela navijača iz drugih zemlja. Svi su videli slike na televiziji kada navijači Engleske gaze rusku zastavu i upućuju uvredljive poruke našim glavnim političarima i sportistima", rekao je Lavrov u ruskom parlamentu, a prenosi agencija RIA.

Lavrov je, pored toga, ponašanje pojedinih navijača iz Rusije ocenio kao neprihvativo, ali je dodao da su francuske kolege morale da obaveste ruske diplomate o incidentu, jer tako nalaže međunarodno pravo.

Fudbalskoj reprezentaciji Rusije preti izbacivanje sa Evropskog prvenstva, ukoliko njeni navijači nastave sa neredima u Francuskoj, posle tuča sa Englezima u Marseju i Slovacima u Lilu. Ukoliko ponove incidente sa stadiona Velodrom u Marseju, automatski će biti izbačeni sa šampionata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.