Izvor: B92, 24.Apr.2020, 13:57

Rus trčao oko kreveta više od 10 sati

Rus Dmitrij Jakuknji, iskusni ultramaratonac, trčao je oko svog kreveta više od deset sati u pokušaju da kopira ultramaraton od 100 kilometara.

On ovog meseca planirao da trči maraton u Sahari u dužini od 205 kilometara, ali se umesto toga našao kod kuće u Vladivostoku pošto je trka odložena za septembar zbog pandemije koronavirusa.

Jakuknji je u subotu proveo 10 sati i 19 minuta trčeći oko bračnog kreveta u svom stanu. Pretrčao je nešto više od 100 kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rekao je da ga je inspirisao Francuz koji je prošlog meseca trčao maraton na svom balkonu, ali je odlučio da ode korak dalje.

Tračanje u skučenom prostoru bilo je veliki izazov.

"Počelo je da mi se vrti u glavi, noga me je bolela s jedne strane, tako da sam na svakih 10 kilometara menjao smer u kojem sam trčao", rekao je Jakuknji za AP.

"Imao sam podršku porodice. Na ultramaratonu obično trčite s rancem u kojem je hrana. Ovde sam morao samo da mahnem rukom i supruga bi nešto skuvala. Deca su mi pružala moralnu podršku, a supruga je bila di-džej, sve vreme je menjala muziku", dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.