Rus bombom na autobus Borusije zbog opklade

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus bombom na autobus Borusije zbog opklade

Sergej V. (28), osumnjičen za napad eksplozivom na autobus Borusije Dortmund, imao je isključivo finansijski motiv za svoj čin, kažu nemački tužioci.

Kako je otkriveno, Rus sa nemačkim državljanstvom je pozajmio petocifrenu sumu novca koju je uložio u opkladu da će pasti cena deonica popularnog fudbalskog kluba.

Prema podacima s berze, opkladu je dobio, jer je neposredno nakon eksplozije vrednost deonica pala za oko pet odsto i još se nije oporavila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On će najverovatnije dobiti i zatvorsku kaznu.

Iako je ranije objavljeno da je Sergej V. trgovac na berzi i da je želeo da profitira direktno trgujući na berzi posle uticaja na cenu deonica, agencija AP prenosi da je motiv u stvari bila opklada.

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Opširnije na INFO stranama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.