Rune po prvi put na Lejver kupu, stiže i Kirjos

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 19:33

Rune po prvi put na Lejver kupu, stiže i Kirjos

Holger Rune, šampion turnira u Minhenu, imaće prilike da debituje na Lejver kupu.

Na turniru koji će se od 22. do 24. septembra održati u Vankuveru u Kanadi, Rune će biti deo Tima Evropa.

"Zaista sam počastvovan što ću biti deo Tima Evropa u Vankuveru ove godine. Gledao sam prethodna izdanja Lejver kupa i dopada mi se ceo događaj. Takmičenje je tako intenzivno i to što imate prilike da upoznate ličnosti svojih rivala je zaista jedinstveno. Uvek mi je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj da budem deo ovog tima i jedva čekam da se tamo pojavim", poručio je danski teniser.

Selektor Tima Evropa, Šveđanin Bjern Borg, oduševljen je što je Rune prihvatio pozivnicu.

"Holger već sada ima impresivnu sezonu i jedan je od predvodnika nove generacije. Dokazao je da je u stanju da pobeđuje najbolje svetske igrače i jedva čekam njegov dolazak u naš tim u Vankuveru", poručio je bivši broj jedan.

Ranije je objavljeno da će deo Tima Evropa biti i Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

Što se tiče Tima Svet, Australijanac Nik Kirjos je potvrdio da će učestvovati, posle poziva od strane selektora Džona Mekinroa.

"Dečko iz Kanbere predstavlja svet. Jedva čekam da se priključim timu i pomognem na svaki mogući način. Idemo, ovo putovanje je bilo šašavo", poručio je Kirjos na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.