Rukometni savez pozvao na smirivanje strasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometni savez pozvao na smirivanje strasti

Rukometni savez Srbije pozvao je na smirivanje strasti između reprezentativaca i selektora Jovice Cvetkovića, ali i sve u organizaciji da suzdrže od javnih nastupa, i da se svi problemi reše unutar kuće.

Sukob je kulminirao kada je Cvetković optužio rukometaše da su na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj unapred kupovali avionske karte za povratak kući i da su vodili nesportski život tokom turnira, pre nego što su reprezentativci demantovali takve tvrdnje i to replikom da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je selektor često bio u alkoholisanom stanju.

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor - reprezentativci ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu", navodi se u saopštenju RSS objavljenom na sajtu.

Iz RSS naglašavaju da se već godinama suočavaju sa brojnim problemima i, kao i prethodno, sve treba rešiti na sednici Upravnog odbora naredne nedelje.

"Moramo biti surovo transparentni jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana. Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svemu što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj je sednica Upravnog odbora RŠ koja će biti održana u toku naredne nedelje".

Izražena je i nada da svi akteri shvataju punu odgovornost izjava, odnosno uticaj na naraštaje, i zato RSS apeluje da se obrati pažnja kako se ne bi izgubilo nijedno dete u rukometu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RSS: Sukob nam ne ide u prilog, probleme rešiti u kući

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2018

Rukometni savez Srbije pozvao je na smirivanje strasti između reprezentativaca i selektora Jovice Cvetkovića, ali i sve u organizaciji da suzdrže od javnih nastupa i da se svi problemi reše unutar kuće...Sukob je kulminirao kada je Cvetković optužio rukometaše da su na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.