Rukometašice Vrbasa pobedile Železničar iz Inđije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Vrbasa pobedile Železničar iz Inđije

U sedmom kolu Super rukometne lige Srbije za žene, Vrbašanke su kao domaće uspele da zabeleže drugu pobedu u takmičenju protiv ekipe "Železničara" iz Inđije rezultatom 31:29.

Odličan rukomet i dva različita stila igre viđeni su u Vrbasu u utakmici domaćih rukometašica i ekipe "Železničara" iz Inđije. Gošće su od početka diktirale brzu igru, ali su Vrbašanke do konačnih 31:29 došle zahvaljujući efikasnom napadu i manjem broju tehničkih grešaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"I dalje imamo problem sa odbranom, veliki broj primljenih golova, ali opet nas je napad izvukao. Postigli smo veliki broj golova, utakmica je bila prava, prava takmičarska, neizvesnost do poslednjeg trenutka i na kraju mislim da je ipak zaslužena pobeda. Svake godine promenimo po 4-5 igrača i to nije dobro. I ove godine smo promenili 5 igrača i nisam zadovoljan kako to izgleda i nadam se da ćemo iz kola u kolo rasti i da ćemo prave partije pružati tek u drugom delu sezone. Sada treba uzimati bodove, imamo još dve utakmice, gostujemo Pazovi i Vojvodini i i jednu i drugu utakmicu idemo na pobedu i možemo pobediti", kaže trener rukometašica Vrbasa, Milutin Lučić.

"Znali smo da je ekipa Inđije mnogo neugodna ekipa i da su mnogo dobre. Pripremali smo se cele nedelje, radili taktiku, na kraju mnogo smo nervozno ušli na utakmicu, znali smo da moramo da pobedimo, da moramo da osvojimo 2 boda i uspele smo u tome na kraju", kaže srednji bek Vrbasa, Danijela Ilić, koja je proglašena za najbolju igračicu na utakmici.

Oslabljena ekipa "Železničara" iz Inđije pokazala je odličnu igru ali je napravila previše tehničkih grešaka uz četiri neiskorišćena sedmerca.

"Igrom kao igrom stvarno sam zadovoljan, mislim da smo dominirali, vodili, ali opet možda to neko naše neiskustvo danas nije bilo dovoljno da se dobije utakmica. Mi se trudimo da igramo moderan rukomet i zbog tog našeg neiskustva možda i ulazimo u neke tehničke greške, ali bar dok sam ja trener mi ćemo tako igrati, mislim da se tako igra rukomet. I opet kažem, ove devojke koje ne samo da su budućnost kluba nego i srpskog rukometa, mislim da će na pravi način moći i kada dođu u A reprezentaciju da reprezentuju i državu na pravi način", kaže trener gostujućeg tima, Vlada Šimičić.

"Veliki broj tehničkih grešaka, što u trčanju, promašeni ziceri na gol razlike za domaćine. Ja sam promašila i penal i zicer i eto, jednostavno, kažnjava se sve to. Nemoguće je igrati takvu utakmicu, imati puno šansi, ne iskoristiti to i da vam se to na kraju vrati", kaže srednji bek Železničara, Suzana Miličić.

U narednom kolu rukometašice "Železničara" dočekuju ekipu Zaječara, a Vrbašanke gostuju ekipi "Mladosti" iz Nove Pazove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.