Rukometašice Srbije pobedile, Hrvatska ide na SP u Brazilu

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije pobedile, Hrvatska ide na SP u Brazilu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na šampionat sveta u Brazilu iako je u revanš utakmici baraža u Kragujevcu pobedila selekciju Hrvatske sa 31:30 (15:15).

Drugo odmeravanje snaga izmedju najboljih srpskih i hrvatskih rukometašica proteklo je bez prave takmičarske draži i uzbuđenja, s obzirom da su gošće sve dileme oko putnika na Mondijal u Brazil rešile još u prvoj utakmici u Varaždinu (36:25).

Za oba rivala susret u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kragujevcu predstavljao je puko otaljavanje posla sve do samog kraja, kada se među izabranicama selektora Duška Milića pojavila želja da se od malobrojne kragujevačke publike oproste tirjumfom.

Srpkinje su drugih 30 minuta odigrale mnogo bolje nego prvo poluvreme, tokom čijeg su većeg dela Hrvatice diktirale tempo i imale prednost.

U završnici su se naše reprezentativke bolje snašle i potpuno zasluženo došle do minimalnog trijumfa, koji ovoj generaciji najboljih srpskih rukometašica može da znači na polju samopouzdanja za neke naredne akcije državnog tima.

Ubedljiva razlika kojom je Srbija izgubia utakmicu u Varaždinu, ispostavilo se, bila je dovoljna ne baš jakoj selekciji Hrvatske za plasman među 24 najbolje ekipe na svetu.

Naš nacionalni tim propustiće planetarnu smotru treći put uzastopno.

U redovima pobednika najbolje su bile Andrea Lekić i Slađana Pop-Lazić sa po sedam golova.

Najpoznatija članica hrvatske reprzentacije, Andrea Penezić, dokazala je i na meču u Šumadiji klasu s obzirom da je bila najevikasnija u pobedničkom timu sa osam pogodaka.

Srbija - Hrvatska 31:30 (15:15)

Srbija: Tatalović, Nikolić 2, Krpež 3, Lekić 7, Števin 3, Damnjanović 5, Đerić, Trifunović, Pop-Lazić 7, Luković, Čolić, Cvijić 1, Živković 1, Nišavić, Liščević, Bartošić 2.

Hrvatska: Grubišić, Žderić, Jelčih, Kiridžić, Tatari 5, Kožnjak, Golubić 2, Šerić, Gaće, Pušica 1, Horvat 3, Franić 6 (2), Penezić 8, Zebić (1), Milanović-Litre 2, Džono.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milić napustio rukometašice

Izvor: B92, 11.Jun.2011

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Duško Milić podneo je večeras ostavku na tu funkciju...Milić je nakon eliminacije od selekcije Hrvatske u baražu za Svetsko prvenstvo u Brazilu zahvalio igračicama, članovima stručnog štaba i čelnicima Rukometnog saveza Srbije (RŠ) na dosadašnjoj...

Nastavak na B92...

Rukomet: Pobeda, ali nedovoljna za SP

Izvor: Šumadija Press, 12.Jun.2011, 11:49

Srbija – Hrvatska 31:30 (15:15). Izabranice Duška Milića uspele da savladaju Hrvatice u revanš meču kvalifikacija za Prvenstvo sveta, ali je to bila pirova pobeda posle debakla u Varaždinu (36:25).

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.