Rukometaši izgubili od Rumunije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši izgubili od Rumunije

NOVI SAD -

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Novom Sadu od reprezentacije Rumunije sa 25:24 (12:11).

U veoma izjednačenom meču Rumunija je desetak minuta pred kraj meča stekla prednost od četiri gola (24:20) što se pokazalo kao nedostižna prednost.

Prema ocenama izveštača, igrač utakmice bio je rumunski golman Jonut Čobanu, koji je imao 20 odbrana i jedan postignut gol kada je lobovao golmana Srbije.

Najefikasniji igrač utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio je Viorel Simiku sa sedam golova, dok su u srpskoj reprezentaciji najefikasniji bili Dalibor Čutura i Žarko Šešum sa po pet golova.

Srpskoj reprezentaciji sledi dva dana pauze, a pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 15. januara u Srbiji, nastavljaju 1. januara u Staroj Pazovi.

Na poluvremenu utakmice održana je svečanost na kojoj du dodeljene nagrade najuspešnijim rukometašima u 2011. godini.

Po izboru Rukometnog saveza Srbije, za najbolju rukometašicu proglašena je Slađana Pop-Lazić iz ekipe Zaječara, najbolji rukometaš je reprezentativac Srbije Luka Mitrović iz Metaloplastike, a najbolji trener Aleksandar Brković iz Partizana.

Vuković: Uzrok poraza neiskorišćene šanse

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je večeras da ga uprkos porazu od Rumunije hrabri to što su njegovi igrači imali dobro organizovan napad.

Vuković je na konferenciji za novinare u Novom Sadu ocenio da je osnovni uzrok poraza to što su srpski igrači promašili deset zicera, tri sedmerca i 15 šuteva "spolja".

Najzaslužniji za pobedu Rumunije bio je njihov golman Jonut Čobanu.

"Neke stvari već su bile bolje nego juče u prvom meču s Rumunijom i samo je pitanje vremena kada ćemo iz izgrađenih šansi početi da dajemo golove", rekao je Vuković.

Srpski selektor je rekao i da je optimista pred Evropsko prvenstvo, koje se igra u Srbiji od 15. januara. Vuković je najavio da će u toku sutrašnjeg dana saopštiti spisak igrača na koje računa u nastavku priprema.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum rekao je da nije zadovoljan večerašnjom igrom svog tima, ali da se nada da će biti bolje kada igrači "uđu u šutersku formu".

Selektor Rumunije Vasile Stinga rekao je na istoj konferenciji za novinare da su njegova i srpska selekcija juče i danas odigrali dobre mečeve. On je ocenio da je za razliku od jučerašnjeg nerešenog rezultata (31:31) večeras razliku u korist Rumunije napravio njen golman.

"Za Srbiju je možda i dobro što je večeras izgubila jer je to može razbuditi i često se u sportu dešava da budete najbolji kada je najpotrebnije", rekao je Stinga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.