Rukometaši Srbije: Dajemo sve od sebe, odigraćemo najbolje što možemo

Izvor: RTS, 27.Dec.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Srbije: Dajemo sve od sebe, odigraćemo najbolje što možemo

Gosti Jutarnjeg programa RTS-a bili su rukometaši Srbije golman Vladimir Cupara i Vanja Ilić.
Dve nedelje ostalo je do početka Evropskog prvenstva u rukometu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Tim povodom gosti Jutarnjeg programa bili su golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara i Vanja Ilić.

Okupili ste se u nedelju u Kovilovu, od ponedeljka ste počeli i sa pripremama. Da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << li je 20-ak dana dovoljno da se dobro pripremite za prvenstvo?
Dajemo sve od sebe da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i da odigramo najbolje što možemo.
Niste kompletni bili na početku priprema, Vladimire i ti si se kasnije priključio... Kad će ostali da budu sa timom, pre svega oni koji igraju u Bundesligi?
Mislim da je njima najteže, na pripreme dolaze poslednji, sa priprema odlaze prvi. Oni će imati utakmicu u Nemačkoj 29. decembra i posle toga će doći da se priključe reprezentaciji. Malo je vremena ali pokušavamo da ga iskoristimo najbolje što možemo. Očekuje nas turnir u Francuskoj kao i dve utakmice sa reprezentacijom Egipta.
Belorusija, Crna Gora, Hrvatska ... Kako biste ocenili našu grupu? Da li možemo među prve dve ekipe koje idu dalje?
Po meni veoma teška grupa, ikao svi misle da smo mi favorit za prolazak danje. Crnogorci imaju mlad tim koji igra srcem. Belorusi imaju voma kvalitenu ekipu, mogo igrača igra u Ligi šampiona. O Hrvatima ne treba ni pričati jer oni već dvadeset godina idu na medalju. Biće veoma teško ali znamo zašto idemo...
Koji je osnovni cilj uoči prvenstva? Da li je drugi krug izvestan, da li ima kvaliteta i za više?
Mi verujemo da možemo proći. Stvarno je nezahvalna grupa, možda na "papiru" deluje lako ali nije tako...
Pripremne utakmice počinju već sutra. Protiv Egipta igramo u Beogradu i Nišu. Gledaoci mogu da vide kako trenutno izgleda ova faza priprema reprezentacije. Šta vi očekujete od ovih utakmica?
Drago nam je što imamo priliku da igramo pred našom publikom. Prvo na Banjici a onda u Nišu. Očekujemo pune hale i da pružimo dobre partije...
A onda je pred vama i turnir u Francuskoj. Trećeg i petog januara imate mečeve sa Francuskom i Norveškom. Da li će biti neki dan odmora zbog praznika ili ste sve vreme zajedno?
To su ekipe koje idu na medalju. Biće nam jako teško. Pogotovo što dolaze igrači iz Nemačke koji će biti jako umorni. Sigurno da možemo da izvučemo nešto dobro iz tih utakmica.
Badnje veče i Božić provešćemo zajedno kao jedna velika porodica. Imaćemo dva dana odmora posle utakmice u Nišu, pokušaćemo da se odmorimo i pripremimo za to što nas čeka.
Evropsko prvenstvo prvi put je u tri zemlje od 9. do 26. januara. Orlovi" stižu u Grac šestog januara, gde će igrati mečeve prve faze takmičenja sa selekcijama Belorusije (9.1), Crne Gore (11.1) i Hrvatske (13.1). Dve najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.