Rukometaši Radničkog 1964 napadaju Super ligu

Izvor: KGsport.info, 14.Sep.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Radničkog 1964 napadaju Super ligu

Rukometaši Radničkog 1964 spremno dočekuju start nove sezone u Super B ligi, u kojoj će imati najveće moguće ambicije. Kragujevčani imaju nameru da napadnu sam vrh tabele kako bi obezbedili plasman se u najviši rang takmičenja Super ligu Srbije, što bi ujedno bio i povratak kragujevačkog rukometa na veliku scenu.
Predstojeća sezona trebala bi da prestavlja krunu dosadašnjeg rada svih kragujevačkih rukometnih pregalaca, koji su 2016. godine pokrenuli ovu sportsku priču. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Radnički 1964 je dovoljno stasao kao klub da može da se umeša u borbu za najviši rang takmičenja, gde bi uz postojeću organizaciju i odlične uslove rada trebao da ostane dugi niz godina.
Na treneru Aleksandru Radosavljeviću i njegovim izabranicima jeste da u nastupajućoj sezoni pokažu nesporni kvalitet i pokušaju da se na kraju takmičenja nađu na mestu koje vodi u viši rang.
– Ova sezona je jako bitna za nas, budući da imamo jasan cilj, a to je plasman u Super ligu. Tim je maltene nepromenjen u odnosu na prošlu godinu koju smo završili na četvrtom mestu i pri tom pojačan sa par iskusnih igrača i povratnika, koji se svojim igračkim i ljudskim kvalitetima uklapaju u naše želje. Sigurno je da imamo kvalitet i uz dobre pripreme koje smo sproveli igrajući sa superligašima, smatram da možemo do ostvarenja zacrtanog cilja. – smatra Radosavljević.
Put do zacrtanog cilja svakako neće biti lak. Konkurencija je jaka, a kao glavni rival u borbi za plasman u Super ligu Srbije nameće se leskovačka Dubočicu.
– Dubočica ima na papiru izuzetno jak, iskusan sastav, pojačan sa par odličnih igrača. Tu je i Bela Palanka, koja je sačuvala igrački kadar iz prošle sezone, kao i Negotin, ekipa kojoj gostujemo u trećem kolu, i koja važi za izuzetno neugodnog protivnika.
Treba reći da u prva četiri kola imamo prilično težak raspored, koji može da odredi dalji tok sezone. Na premijeri gostujemo u Prokuplju, zatim nam dolazi Žitorađa, pa idemo u Negotin i onda dočekujemo Dubočicu u četvrtom kolu. Nadam se da ćemo u tih četiri-pet utakmica ostvariti pozitivne rezultate, kako bi se približili ostvarenju zacrtanog cilja.
– priželjkuje Radosavljević.
Radnički 1964 je u letnjom prelaznom roku angažovao petoricu novajlija. Dres kragujevačkog kluba zadužili su Dušan Medić i Veselin Stevanović, kao i povratnici Nenad Lekić i Bojan Tomić. Međutim, najzvučnije pojačanje u minulom prelaznom roku jeste svakako povratak iskusnog golmana i nekadašnjeg kapitena Radničkog Dušana Petrovića, koji se nakon kraćeg boravka u Spartak Vojputu i Dinamu iz Pančeva vratio u Kragujevac kako bi pomogao Radničkom 1964 u pohodu na superligaški rang takmičenja.
– Pripremni period bio je jako uspešan. Na svakom treningu i kontrolnoj utakmici igrači su davali svoj maksimum. Igrali smo uglavnom protiv superligaša i uvideli da ovaj sastav može da se nosi ekipama iz tog ranga takmičenja. Kao što je poznato, cilj kluba je da u predstojećoj sezoni jeste da se napadne Super liga, što je jedan od glavnih razloga mog povratka. Biće jako teško, jer u svakoj utakmici moramo da idemo na pobedu, ali nadam se da ćemo imati snage da iznesemo sezonu do kraja i ostvarimo ono što smo zamislili. – rekao je Petrović.
Nova sezona u Super B ligi Srbije startuje narednog vikenda, a rukometaši Radničkog 1964 u prvom kolu gostuju ekipi Topličanina u Prokuplju.
M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Rukometašice Radničkog 1964 spremne za superligaška iskušenja

Izvor: KGsport.info, 14.Sep.2018

Poput muške ekipe, i rukometašice Radničkog 1964 od ove sezone očekuje nadmetanje u Super B ligi Srbije. Biće to svakako veliki izazov za mlade kragujevačke rukometašice, koje su donedavno nastupale u trećeligaškom rangu takmičenja.. Pobedom u baraž susretu sa Mladim radinkom iz Radinaca,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.