Rosi nagovestio ostanak u Jamahi

Izvor: B92, 03.Apr.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi nagovestio ostanak u Jamahi

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi nagovestio je da želi da ostane u Jamahi i naredne sezone u ekskluzivnom intervjuu za Skaj u Italiji.

Italijan se vratio u redove Jamahe prošle sezone, tokom koje je šest puta bio na podijumu, ukljujući i trijumf u Asenu, što je bila njegova prva pobeda posle 33 meseca.

Ovogodišnji šampionat 'Doktor' je započeo sjajnim drugim mestom na Velikoj nagradi Katara, tokom koje je vodio veliku borbu sa braniocem titule Markom Markesom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ga je pobedio za dve i po desetinke.

Rosi je pre nekoliko meseci istakao da će posle prvih nekoliko trka ove sezone odlučiti da li će ostati u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata i po isteku ugovora. To je ponovio i u intervjuu za B92, a posle Katara ima jasnije ideje po pitanju planova za 2015.

Mislim da ću produžiti saradnju sa Jamahom. Nijednog trenutka nisam imao ideju da ću se povući, osećam da sam u dobroj formi, a takođe mi trkanje daje veliko zadovoljstvo. U tome najviše uživam u životu, volim ovaj svet, kao i stil života koji dolazi sa tim kada ste Moto GP vozač, teške treninge i putovanja oko sveta. Dok god sam konkurentan nadam se da ću nastaviti da vozim“, rekao je Rosi.

Što se tiče ambicija za ovu sezonu, koja se nastavlja 13. aprila u Teksasu Velikom nagradom Amerika, Rosi je rekao:

Mislim da će Markes ponovo biti šampion, ali ja se nadam da ću ga namučiti. Sada želimo da vidimo koliko ćemo biti konkurentni u Teksasu i Argentini i da uvidimo da li smo na višem nivou nego prošle godine. Prošle godine smo bili dobri u Kataru, ali smo sada bili još bolji. Vozio sam na dobrom nivou tokom cele karijere, ali je sada situacija teža. Moramo da budemo veoma konkurentni, svesni smo da će osvajanje nove titule biti teško, ali ako smo svake nedelje pri vrhu i to je dobro“.

Rosi je takođe istakao da je tokom karijere vozio mnoge lepe motore, Apriliju, Hondu, Dukati i Jamahu, ali da mu je omiljeni model M1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.