Rosi na operaciji za dve nedelje

Izvor: B92, 29.Okt.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi na operaciji za dve nedelje

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi potvrdio da će biti podvrgnut operaciji ramena pošto će prvi put voziti Dukati na testiranjima.

Moto GP šampionat se završava 7. novembra trkom za Veliku nagradu Valensije na stazi "Rikardo Tormo", gde će dva dana kasnije početi testiranja za narednu sezonu.

Rosi je rame povredio na motokros treningu u aprilu i od tada je imao velike probleme pri vožnji, veće nego posle dvostrukog preloma potkolenice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početkom juna na stazi "Muđelo".

"Bio sam na pregledima u Italiji i situacija je ista, ali ću moći da završim sezonu. Srećan sam zbog toga jer ranije nisam bio siguran u tom”, rekao je Rosi pred trku za Veliku nagradu Portugala.

'Doktor’ će na testiranju u Valensiji prvi put voziti Dukati pošto je dobio dozvolu od Jamahe, iako mu ugovor sa tom ekipom važi do 1. januara 2011. godine.

"Želim da se zahvalim Jamahi što mi je dozvolila da testiram Dukati u Valensiji. Sada se samo nadam dobrom vremenu, a odmah posle testiranja vraćam se u Italiju gde ću biti operisan”, rekao je Rosi.

U petak se na stazi "Eštoril” u Portugalu voze slobodni treninzi, dok je poslednji na programu u subotu od 10.55 časova. Kvalifikacije su na programu od 14.55, dok trka u kraljevskoj klasi startuje u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.