Rosi: Ako Vinjales može, mogu i ja

Izvor: N1 televizija, 04.Apr.2017, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi: Ako Vinjales može, mogu i ja

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi izjavio je da uopšte nije razmišljao o opciji da se vrati na prošlogodišnji model Jamahe posle teških predsezonskih testiranja.

‚Doktor‘ je tokom testiranja bio potpuno u senci svog novog timskog kolege Maverika Vinjalesa, koji je zamenio Horhea Lorenca u japanskoj ekipi. Mladi Španac je bio najbrži na svim testiranjima, a u istom ritmu je nastavio na otvaranju sezone na Velikoj nagradi Katara, na kojoj je trijumfovao. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Iako se mučio sa prednjim krajem pri ulasku u krivine, Italijan je posle starta sa desete pozicije uspeo da se probije do trećeg mesta i pridruži se Vinjalesu i Andrei Doviciozu na podijumu. Rosi je istakao da je do tog rezultata došao zahvaljujući podešavanjima za treninge, kao i da prelazak na prošlogodišnji M1, kakav vozi Žoan Zarko u timu Teh3, nije uopšte razmatran.

Napredovali smo po pitanju podešavanja, posebno da bih dobio stabilnost pri ulasku u krivine, a takođe je moj tim napravio dobre promene. Bio sam veoma dobar na kočenju. U početku sam se osećao na prošlogodišnjem motoru, ali su u Jamahi srećniji ako koristim ovogodišnji. Takođe, Vinjales može da vozi ovogodišnji, tako da je meni potrebno više vremena, ali takođe mogu da vozim taj motor. Za fabrički tim je bolje kada obojica vozača imaju isti motor i tako moramo da nastavimo. Ovo je dobar rezultat za nas, kako za nas osećaj, tako i za tehičku stranu, pošto sada razumemo mnoge stvari“, istakao je Rosi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Argentine predstojećeg vikenda.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.