Ronaldo utišao Kamp Nou: To sam ja Barselono!

Izvor: Press, 27.Feb.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo utišao "Kamp Nou": To sam ja Barselono!

Dva gola na večerašnjem meču postigao je fenomenalni Kristijano Ronaldo, koji je tako potpuno bacio u drugi plan najboljeg zvanično igrača sveta Lajonela Mesija, koji na ovom duelu, kao i pre nekoliko dana protiv Milana u Ligi šampiona, nije pokazao ništa od svog raskošnog talenta čime smo definitivno dobili potvrdu da se Argentinac trenutno nalazi u krizi, što se automatski odrazilo na rezultate Katalonaca. Ronaldo je prvi gol postigao u 13. minutu, i to sa penala, a drugi u 57. posle odbitka nakon šuta Samija Kedire, da bi "poslednji ekser na kovčeg" domaćina zakucao Varane nakon kornera koji je izveo Ozil. Počasni gol za Katalonce postigao je Žordi Alba u poslednjem minutu meča.

U prvoj utakmici u Madridu bilo je 1:1 tako da je Barselona pred večerašnji duel bila u maloj prednosti jer joj je za prolaz u finale bio dovoljan i remi bez golova ili bilo koja minimalna pobeda. Pored toga, na ruku Barseloni išao je i podatak da na prethodna 22 meča nije izgubila na svom stadionu (18 pobeda, četiri remija), dok je Real na prethodnih 10 gostovanja u svim takmičenjima ostvario samo četiri pobede.

Da podsetimo i da je ovaj "El Clasico", inače 224. po redu (89. pobeda Reala, 87 Barselone), došao nakon mini krize u kojoj se nalaze obe ekipe, pre svega Barselone, nakon prvih utakmica osmine finala u Ligi šampiona. Barselona je iznenađujuće pala u Milanu (2:0), dok je Real odigrao 1:1 sa Mančester junajtedom na "Santjago Bernabeu". Posle toga su obe ekipe u Primeri, veoma tesno, posle preokreta, savladali svoje rivale. Posle ovog meča je i više nego jasno da je najdominantija ekipa u protekloj deceniji, Barselona, daleko ispod nivoa igara na koji smo se navikli da ih gledamo.

Iako je Barselona nešto bolje otvorila večerašnji duel i prva šutevima iz daljine pripretila preko Mesija i Inijeste, Real je do vođstva u 13. minutu stigao sasvim zasluženo nakon što je Pike "naseo" na foru Ronalda i zakačio ga po nogama u šesnaestercu. Uprkos tome što se defanzivac Barselone bunio, aludirajući da je Portugalac iscenirao prekršaj, dileme za glavnog sudiju Maljenka nije bilo. Loptu je na "belu tačku" namestio upravo Ronaldo, prevario Pinta i tako postigao šesti gol na šestom meču za redom na "Kam Nou". Neverovatno zvuči i podatak da je Barseloni ovo bio 12. meč za redom na kojem nije uspela da sačuva svoju mrežu. Barselona je u nastavku imala terensku inicijativu, ali pokretljiva odbrana Reala, koja se posle datog gola odmah "prestrojila u formaciju" kontranapada, sjajno je do kraja prvog dela igre zatvarala sve rupe ka golu Lopeza.
Ceo svet je verovatno u nastavku očekivao potpunu dominaciju "vanzemaljaca sa loptom", ali Ćavi, Inijesta i, neverovatno indisponirani Mesi, nisu nikako uspevali da povežu redove i ozbiljnije ugroze gol velikog rivala. A onda, u jeku napada Barselone, i novih pokušaja iz daljine Inijeste i Pikea, Real je izveo ubitačnu kontru koju je završio Ronaldo (12. gol u "EL Klasiku", Mesi 17., Di Stefano rekorder sa 18). Di Marija je preciznim pasom izbacio u prazan prostor Kediru čiji udarac brani Pinto, ali je na pravom mestu bio Portugalac koji je lako zatresao mrežu i tako praktično ubio svaku nadu Barselone da može sa ovakvom igrom može do preokreta. "Tačku na i" stavio je Varane, koji je u 68. minutu bio najviši u skoku posle kornera. Barselona je do kraja meča samo donekle uspela da "opere obraz" posle veoma neubedljive partije, i to golom Albe u 89. minutu.

Junak meča, Kristijano Ronaldo sada sa punim pravom može da se "šepuri" na "Kamp nou" gde je posebno inspirisan pošto je od ukupno 12 golova u "El klasiku", čak devet postigao u Barseloni.

Iste rivale za samo četiri dana očekuje novi El Klasiko, ovaj put u prvenstvu, u Madridu u subotu od 16 časova.
BARSELONA - REAL MADRID 1:3

Stadion: "Nou Kamp"
Sudija: Alberto Undijano Maljenko
Gledalaca:
Strelci: Alba 89. - Ronaldo 13.p, 57, Varan 68.
Žuti kartoni:
Pujol, Pike - Arbeloa

Barselona (4-3-3):
Pinto - Alveš, Pike, Pujol, Alba - Ćavi (od 74. Alkantara), Buskets, Fabregas (od 59. Vilja) - Inijesta, Pedro (od 71. Teljo), Mesi.
Trener: Đordi Roura.

Real Madrid (4-3-2-1): Lopes - Arbeloa, Varane, Ramos, Koentrao - Kedira, Ćabi Alonso (od 84. Esijen), Ozil (od 78. Pepe) - Di Marija, Ronaldo - Iguain (od 71. Kaljehon).
Trener
: Žoze Murinjo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kol: Bejl kao Anri ili Ronaldo

Izvor: B92, 27.Feb.2013

Džo Kol rekao je da Garet Bejl poseduje kvalitete da postane jedan od najboljih igrača u istoriji Premijer lige...Fudbaler Vest Hema posmatrao je Bejla u ponedeljak u porazu svoje ekipe od 3:2. Velšanin je postigao dva gola na tom meču..."Ništa nismo mogli da uradimo kod poslednjeg gola Bejla. To...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.