Ronaldo, strah i trepet Primere

Izvor: RTS, 26.Mar.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo, strah i trepet Primere

Kristijano Ronaldo uporno odbija da se nađe u senci Lionela Mesija. Sjajni Portugalac od kada je stigao na Pirineje obara rekord za rekordom, i već sada je jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali u Španiji. Najnoviji podvig samo bi mogao da zacementira njegovo ime u analima zemlje svetskih prvaka. Naime, Ronaldo bi lako mogao da postane prvi igrač koji je dao gol apsolutno svakoj ekipi u Primeri - u jednoj sezoni.

Fenomenalni Portugalac Kristijano Ronaldo ima mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uđe u istoriju kao prvi igrač španske prve lige koji je u jednoj sezoni postigao pogodak protiv svakog člana Primere.

Bivši igrač Mančester junajteda bio je dvostruki strelac protiv Real Sosijedada, čime je ekipa iz San Sebastijana postala ujedno i 17. ekipa čiju je mrežu zatresao od početka sezone.

Kako bi i napravio ovaj čudesan poduhvat, Ronaldo mora da postigne pogodak protiv Barselone, i to na Kamp Nou, kao i u duelu sa Majorkom.

Portugalac je veće postizao golove protiv Blaugrane ove sezone, ali je to činio u mečevima u Kupu Kralja kao i Superkupu Španije.

Da stvar bude interesantnija, drugi, „pravi" Ronaldo je uspeo da postigne pogodak u duelima sa 19 prvoligaških ekipa, ali se te sezone u najjačoj španskoj ligi takmičilo 22 kluba.

Portugalski fudbaler je ove godine postigao 45 golova, od čega 35 u Primeri, tri puta je bio strelac u Kupu, jednom u pomenutom Superkupu, dok je u Ligi šampiona šest puta uspeo da zatrese mrežu.

Da podsetimo, Ronaldo je na meču sa Sosijedadom oborio još jedan rekord, kada je postao igrač koji je najbrže stigao do kvote od 100 golova u Primeri. Ronaldu su bila potrebna samo 92 ligaška meča da postigne 101 pogodak, dok je legendarnom Ferencu Puškašu bilo potrebno 105 utakmica da dođe do iste brojke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.