Ronaldo spasao Murinja, gol Kolarova, Malaga razbila Zenit (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Sep.2012, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo spasao Murinja, gol Kolarova, Malaga razbila Zenit (VIDEO)

Real i Mančester siti odigrali su spektakularan meč na „Santjago Bernabeu“. Engleski šampion je dva puta vodio, ali je Kristijano Ronaldo u 90. minitu doneo tri boda Kraljevskom klubu.
Madriđani su dominirali, ispromašivali su se Ronaldo, Gonzalo Iguain, Sami Kedira i Marselo, a poveli su gosti u 69. minutu iz prve ozbiljne šanse. Jaja Ture je oduzeo loptu Pepeu na centru, uposlio Edina Džeka za rutinski završetak akcije.
Sedam minuta kasnije, Marselo je iz trećeg pokušaja sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu do tada bravuroznog Džoa Harta.
Aleksandar Kolarov je doveo Građane u novo vođstvo iz slobodnog udarca sa 20-tak metara iskosa sa desne strane. Doduše, pokuša je srpski reprezentativac da centrira, ali je odbrana Reala bila smušena, a lopta na putu do mreže nikoga nije zakačila.
Ipak, već u sledećem napadu Karim Benzema je „okrenuo“ Matiju Nastasića na 16 metara od gola i izjednačio na 2:2 izuzetno preciznim udarcem.

Real Madrid 3-2 Manchester City footyroom.com by Futbol2101
Ronaldo je u poslednjem minutu bacio gledaoce na „Santjago Bernabeu“ u delirijum. Mora se priznati da ni odbrana Sitija nije baš najbolje reagovala, Kompani je propustio tu loptu, a ona je iznenadila do tada odličnog Harta.
Malaga je na debiju u Ligi šampiona „razbila“ skupoceni Zenit sa 3:0 uz dve majstorije Iska i jedan pogodak Havijera Saviole.
Tim iz Sankt Peterburga je u drugom poluvremenu mukotrpno jurio minus od dva gola iz prvih 45 minuta, ali je Aleksandr Keržakov propustio dve sjajne šanse. Ipak, najbolju je imao Hulk u petom minutu kada je zatresao prečku.
Pari–Sen Žermen se uželeo Lige šampiona, a to je na premijeri na svojoj koži osetio Dinamo iz Kijeva. Sveci su za 13. minuta u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. Posle, čini se, prestrogo dosuđenog jedanaesterca.
Zlatan Ibrahimović je bio precizan načevši ukrajinski klub u 19. minutu. Zatim su na scenu na „Parku prinčeva“ stupili štoperi domaćih.
Prvo je Tijago Silva najbolje reagovao posle bilijara u šesnaestercu Dinama, a ubrzo je najsnalažljiviji bio Aleks. Kod oba pogotka prethodio je udarac iz ugla.
U drugom poluvremenu, Parižani su još jednom bili precizni, a poraz Kijevljanja ublažio je Migel Veloso, mada je u prvi mah izgledalo da je strelac Ognjen Vukojević.
Monpelje je doživeo poraz na debiju u najjačem klupskom takmičenju, iako je poveo u devetom minutu preko Junesa Belande iz penala.
Tomas Vermelen je napravio nepotreban faul na ivici kaznenog prostora, a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Gosti su se bunili, ali uzalud. Belanda je izveo čuvenu „Panjenku“ za 1:0.
Za samo dva minuta, viđen je preokret Tobdžija. U 16. je strelac bio Lukas Podolski, a u 18. Žervinjo, koji je ispratio akciju koju je sam počeo.
U drugom poluvremenu, Monpelje je bio blizu izjednačenja, a najbliže u 55. minutu kada je lob Remija Kabelje sa 18 metara završio na prečki.
Prvo poluvreme meča u Pireju nije obećavalo odličan nastavak duela.
Na veliki odmor Šalke je protiv Olimpijakosa otišao sa vođstvom od 1:0 (Hovedes 41. minut), a mogao je i sa duplom prednošću da arbitar nije poništio čist gol Kirijakosa Papadopulosa zbog nepostojećeg faula Grka nad golmanom crveno–belih Balažom Međerijem.
U drugom poluvremenu izjednačio je Đamel Abdun, da bi samo minut kasnije Klas–Jan Huntelar doneo novu prednost timu iz Gelzenkirhena. Holanđanin je ubrzo pogodio i stativu i to sa bele tačke.
Borusija iz Dortmunda je slavila protiv Ajaksa minimalcem iako je promašila jedanaesterac – Mats Humels u 58. minutu.
Milan, definitivno ne igra ni blizu forme iz prošle sezone. Roso–neri su odigrali na „San Siru“ 0:0 protiv „žilavog“ Anderlehta, dok je Porto rutinski savlado Dinamo iz Zagreba na polupraznom „Maksimiru“ sa 2:0.
Semafor prvog kola Lige šampiona:
A grupa
PSŽ – Dinamo Kijev 4:1 (Ibrahimović 19. jedanaesterac, Silva 29, Aleks 32, Pastor 90+1 – Veloso 87)
Dinamo Zagreb – Porto 0:2 (Lučo Gonzales 41, Defur 90+1)
B grupa
Olimpijakos – Šalke 1:2 (Abdun 58 – Hovedes 41, Huntelar 59)
Monpelje – Arsenal 1:2 (Belanda 9. jedanaesterac – Podolski 16, Žervinjo 18)
C grupa
Milan – Anderleht 0:0
Malaga – Zenit 3:0 (Isko 3, 76, Saviola 13)
D grupa
Real Madrid – Mančester siti 3:2 (Marselo 76, Benzema 87, Ronaldo 90 – Džeko 69, Kolarov 85)
Dortmund – Ajaks 1:0 (Levandovski 87)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.