Ronaldo platio 13,5 miliona i izbegao zatvor

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo platio 13,5 miliona i izbegao zatvor

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo platio je 13,5 miliona španskim vlastima na ime poreza, pa mu je tako izrečena uslovna kazna od dve godine zatvora.

Novi fudbaler Juventusa će ukupno platiti 18,8 miliona evra zbog utaje poreza, prenose španski mediji. U istim izveštajima se navodi da je Ronaldo pristao na nagodbu da bi slučaj bio zatvoren, a pošto mu je to prvi prekršaj neće završiti iza rešetaka.

Ronaldova prva uplata je realizovana prošle nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << On je optužen da je Španiju oštetio za 14.768.897 evra od 2011. do 2014. godine. Zbog nagodbe je ta suma smanjena na tek 5,7 miliona, ali zbog kamate i dodatnih kazni Ronaldo će morati da plati pet miliona više nego što je utajio.

Pre Ronalda, sličnu nagodbu postigao je i fudbaler Barselone Lionel Mesi, kojem je izrečena uslovna zatvorska kazna od 21 meseca. Argentinac je platio 1,7 miliona evra zbog utaje poreza između 2007. i 2009. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.