Ronaldo je morao da bude kažnjen 12 utakmica

Izvor: B92, 15.Avg.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ronaldo je morao da bude kažnjen 12 utakmica"

Grejem Pol, nekadašnji engleski sudija, razočaran je kaznom koju je dobio najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo.

Ronaldo je suspendovan na pet utakmica neigranja zbog crvenog kartona i guranja sudije u prvoj utakmici Superkupa Španije sa Barselonom, koju je ‘Kraljevski klub’ u gostima dobio 3:1.

Pol je istakao da je Portugalac morao da bude oštrije sankcionisan.

“S obzirom na to kakve su okolnosti, razočaran sam što nije dobio najtežu moguću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaznu – 12 mečeva. Izvukao se sa pet utakmica suspenzije za napad na sudiju Rikarda de Burgosa Bengoečea”, napisao je Grejem Pol u svojoj kolumni.

Arbitar koji će ostati upamćen po tome što je pokazao tri žuta kartona Josipu Šimuniću ne misli da je Kristijano dobar primer.

“Pre žalbe na drugi žuti karton (koja je moguća u Španiji, ali hvala bogu u Engleskoj nije), menadžment Real Madrida bi trebalo da kaže Ronaldu da prestane sa prikupljanjem kazni za skidanje dresova. Da, svi znamo da izgleda divno, ali nam nije potreban podsetnik svake nedelje”.

Pol je dodao da Ronaldo ima veliki uticaj na mlade naraštaje.

“Takođe, pogodan je za nešto ‘lakši’ drugi žuti karton. Fudbaleri iz Premijer lige moraju da razumeju da je dodirivanje, guranje ili udaranje sudije neprihvatljivo i kazna od pet mečeva uopšte ne pomaže. Deca iz celog sveta gledaju i kopiraju Ronalda. Takvom vrhunskom igraču treba da se pokaže da mora da bude pravi uzor”, zaključio je engleski sudija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sudija koji je Šimuniću dao tri žuta kartona: Ronaldo je trebao biti kažnjen sa 12 utakmica

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2017

Kristijano Ronaldo dobio je pet utakmica zabrane igranja nakon što je odgurnuo sudiju koji mu je dao drugi žuti karton zbog navodnog simuliranja u španskom Superkupu. U svojoj kolumni za Daily Mail, bivši engleski sudija Grem Pol obrušio se na Špance jer Ronalda nisu kaznili sa maksimalnih 12 utakmica..."S...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.