Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 20:46

Ronaldo dobitnik prestižne nagrade Zlatno stopalo

Laureat ostavlja otisak stopala na “Promenadi šampiona” u Monaku

Kristijano Ronaldo osvojio je 18. izdanje nagrade “Zlatno stopalo” koja se u kontinuitetu dodeljuje od 2003. godine, a trofej mu je pripao ispred Lionela Mesija, Roberta Levandovskog, Mohameda Salaha…

Nagrada “Zlatno stopalo” je međunarodna fudbalska nagrada koja se dodeljuje samo aktivnim igračima starosti najmanje 28 godina koji su ostvarili značajan uspeh i na individualnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i na klupskom nivou i može se dobiti samo jednom.

U konkurenciji za trofej svake godine nalazi se 10 fudbalera, a šira javnost bira između desetorice koji su uvršteni na spisak. Nagradu dodeljuje princ Albert od Monaka, a laureat ostavlja otisak stopala na “Promenadi šampiona” u Monaku.

Napadač Stare dame sakupio je najviše glasova i odneo pobedu u konkurenciji Lionela Mesija, Roberta Levandovskog, saigrača Đorđa Kjelinija, Nejmara, Serhija Ramosa, Serhija Aguera, Đerara Pikea, Mohameda Salaha i Artura Vidala.

Nagrada “Zlatno stopalo” dodeljuje se od 2003. godine, a prvi ju je osvojio Roberto Bađo. Protekle godine nagrada je pripala Luki Modriću, a u Kneževini se nalaze i otisci stopala Pavela Nedveda, Andreja Ševčenka, Ronalda, Alesandra Del Pijera, Roberta Karlosa, Ronaldinja, Frančeska Totija, Rajana Gigsa, Zlatana Ibrahimovića, Didijea Drogbe, Andresa Inijeste, Samjuela Etoa, Đanluiđi Bufona, Ikera Kasiljasa i Edisona Kavanija.

Kristijano Ronaldo prvi je Portugalac koji je osvojio nagradu “Zlatno stopalo”, a najviše nagrada prigrabili su italijanski fudbaleri, čak četiri.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.