Ronaldinjo: Niko nije uradio ono što je Mesi

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldinjo: Niko nije uradio ono što je Mesi

Bivši brazilski fudbaler Ronaldinjo veruje da niko nije uradio ono što je Argentinac Leo Mesi u svojoj ekipi Barseloni.

Ronaldinjo je tokom karijere igrao za Barselonu, u kojoj je nosio broj 10, koji je posle preuzeo upravo Mesi.

Brazilac je ostavio "pečat" na Kamp Nou, ali ni blizu onakav kakav je Mesi, koji godinama već piše istoriju i pomera granice.

"Niko nije uradio to što je Mesi i nadam se da će igrati još20 godina. Oni koji vole fudbal bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voleli da ga gledaju još dugo. Kada se penzioniše, niko neće moži da nasledni njegovu 'desetku", rekao je Ronaldinjo za "Sport".

Brazilac je od 2003. do 2008. nastupao za Barsu, sa kojom osvojio dve LaLige, dva Superkupa Španije i Ligu šampiona 2006. godine.

Ronaldinjo prihvata to da Portualac Kristijano Ronaldo može da se meri sa Mesijem, ali ipak ima svog favorita.

"Za mene to nije pitanje ko je kompletniji igrač, već stvar ukusa. Preferiram Mesijev stil. Ronaldo je kompletan, poseduje sve što mu treba, ali to ima i Mesi. To je samo pitanje ukusa, a meni se više sviđa Mesijev stil", jasan je Ronaldinjo.

Argentinac je za Barselonu odigrao čak 641 meč, a postigao je ukupno 556 golova i "podelio" 242 asistencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.