Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 13:59

Roma stavila u izlog Šika, Klajverta i Undera

Ali teško da će izvući koliko priželjkuje...

Roma mora da prodaje da bi stabilizovala finansijsku situaciju! I tu više nema nikakve dileme. Loša stvar po klub iz Rime jeste trenutna situacioja na tržištu, veliki pad cena i činjenica da će neki od najvrednijih igrača Vučice otići daleko ispod cene.

Poznato je da su dugovi rimskog kluba bili veći od 200.000.000 evra, da bi se onda za prva tri meseca 2020. godine uvećali su za čak 57.900.000!

Bord >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << direktora izašao je pre nekoliko dana u javnost i saopštio da ukupan minus, zaključno sa 31. martom, iznosi 278.500.000 evra, a mediji su ocenili da je osnovni razlog za veliko povećanje duga prekid sezone usled pandemije koronavirusa, kao i prekid u pregovorima na relaciji Džejms Palota - Dan Fredkin oko preuzimanja vlasništva nad klubom.

Roma ima male izglede da se iduće sezone nađe u Ligi šampiona, a kako bi ovoliko "crvenilo" moglo da pokrije samo učešće u elitnom Uefinom takmičenju, Vučica mora da pribegne drugim rešenjima. Gazeta delo Sport tvrdi da će jedan od ključnih faktora za punjenje kase biti prodaja mladih igrača. Nikolo Zaniolo kao najveći projekat trebalo bi da ostane na Olimpiku, međutim stvari moraju da pakuju Patrik Šik, Čengiz Under i Džastin Klajvert.

Na dovođenje njih trojice Roma je potrošila oko 60.000.000 evra. U idealnoj varijanti Vučica kalkuliše duplo veći prihod od prodaje, ali pitanje je koliko je to realno. Pogotovo ako se uzme u obzir da RB Lajpcig nije spreman da za Šikov otkup plati 29.000.000 evra, koliko Roma zahteva, kako bi vratila novac uložen u dovođenje češkog napadača.

Računica je jasna - ili debeli popusti, ili ništa od prodaje.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.