Roma spremila plan, ako ode Brazilac, deo zarade ide na San Siro?

Izvor: Sportske.net, 13.Jul.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma spremila plan, ako ode Brazilac, deo zarade ide na "San Siro"?

Još uvek nije isključena prodaja jednog od najvrednijih fudbalera "Vučice", a u Rimu su toga i svesni.

Sportski direktor Rome Monći je ovog leta bio veoma zaposlen, angažovao je deset pojačanja, ali je veliki broj igrača i napustio Rim.

Otišli su pre svega Rađa Naingolan za 38 miliona evra (Inter), kao i Lukas Skorupski za devet (Bolonja), prodat je i Iturbe Tihuani za pet miliona evra, isti novac "Vučica" je od Atalante dobila za mladog napadača Tuminela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Za sve skupa 2,3 miliona prodati su i Zukanović, Hose Maćin, Arturo Kalabresi i Nikola Falasko, dok je Đimario Pisćitelja otišao kao slobodan igrač. Na pozajmice su otišli Umar Sadik (Rendžers) i Bruno Peres (Sao Paulo).

Klub bi još uvek mogao da napusti i golman Alison Beker, za kog je veoma zainteresovan madridski Real.

Prvi golman brazilske reprezentacije se navodno i dogovorio sa Realom, "Vučica" traži 75 miliona evra, ništa još uvek nije dogovoreno sa Madriđanima.

Ipak, ukoliko Real ispuni uslove italijanskog kluba, Alison će promeniti sredinu, a Rimljani će napraviti ogroman profit, kako su Brazilca platili samo osam miliona evra.

U slučaju ovakvog raspleta, Roma je spremila i plan za 11. letnje pojačanje, traži se igrač koji će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama, a prodaja Alisona dala bi priliku Monćiju da u redove svoje ekipe dovede zemljaka Susa iz Milana.

"Rosoneri" su u teškoj finansijskoj situaciji, klub će doživeti velike promene, čeka se promena vlasnika, a usled problema sa novcem, klub sa "San Sira" će morati da proda neke od najbitnijih igrača.

Jedan od njih je i Suso, koji ima otpusnu klauzulu od 35 miliona evra, ali ona važi samo za klubove van granica Italije.

Ipak, nema sumnje da bi Milan pristao i na sličnu ponudu od nekog italijanskog tima, pa bi Suso mogao da završi na "Olimpiku", ukoliko se Alison ovog leta preseli u špansku prestonicu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Odluka na Bonućiju!

Izvor: Sportske.net, 13.Jul.2018

Jasan stav kluba...Milan je u velikim finansijskim problemima, doskorašnji vlasnik Jonghong Li je ostavio katastrofu na "San Siru", pa će "Rosoneri" morati da skuplju novac, poput srpskih klubova, prodajom igrača...Preneli smo jutros da bi Roma mogla da im "pomogne", a sada se pominje da bi Milan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.