Roma od 2:0 za pola sata samo do boda

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma od 2:0 za pola sata samo do boda

Rimljani ispustili lepu prednost, a umalo doživeli i poraz.

Foto: Gulliver/Getty images, Paolo Brun

Punih pet godina "vučica" nije poražena od Kjeva, a tim iz Verone samo tri puta uspeo je da osvoji bod.

U nedjelju, u matine terminu 4. kola Serije A, četvrti put su "Leteći magarci" došli do remija, ali zbog nedavne kazne za "muljanje" i dalje su u minusu po broju osvojenih bodova.

ROMA - KJEVO 2:2 (2:0).

Izabranici Euzebija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Di Frančeska su od prvog minuta jurnuli ka golu Stefana Sorentina i nakon dve prilike Edina Džeka poveli već u 10. minutu.

Sjajno je centrirao Alesandro Florenci, a na pravom mestu se našao Stefan El Šaravi za vođstvo domaćina - 1:0.

U dresu "magaraca" od starta utakmice na "Olimpiku" nastupili su srpski internacionalci Ivan Radovanović i Nenad Tomović, dok je na klupi za rezerve sedio nekadašnji igrač Rada, Strahinja Tanasijević.

Kjevo je posljednji put pobedio Romu 7. maja 2013. godine i to na "Olimpiku", a pogodak je postigao Francuz SIril Tero u 90. minutu.

Upravo je "dalekometna paljba" kapitena Radovanovića bila najopasnija za švedskog golmana među stativama Rominog gola, Robina Olsena, koji je posle pola sata mogao na kratko da odahne nakon majstorije Džeka.

Centarfor Rome je u 30. minutu izbjegao ofsajd, primirio loptu na grudi i potom je na "tacni" proslijedio do Brajana Kristantea, kojem nije bilo teško da udvostruči prednost domaćina - 2:0.

Nisu, međutim, gosti prestali da se bore i samo zahvaljujući maloj nepreciznosti Nigerijca Žoela Obija i Poljaka Marijuša Stepinskog nisu smanjili razliku do odlaska na odmor.

Ali, jesu već početkom drugog dela odličnim udarcem slovenačkog veziste Valtera Birse, koji je sa 22 metra pogodio ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa.

Probali su igrači Lorenca D' Ane da stignu do izjednačenja, što je ostavljalo mnogo prostora za kontranapade Rimljana, ali ni Džeko niti ostali napadači nisu uspeli da defitivno "prelome" meč.

Usledila je kazna u finišu, odnosno u 83. minutu kada je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov umalo postigao autogol, a na odbijenu loptu golmana Olsena, iz okreta je u mrežu prosledio Stepinski za 2:2.

Ovo je bio prvi put u klupskoj istoriji da je Kjevo postigao dva pogotka na rimskom "Olimpiku".

Do kraja su Rimljani sve karte stavili u napad, Kolarov je u 90. minutu sjajno centrirao iz prekida, ali je Džeko neprecizno šutirao glavom, a na kraju je domaćin mogao da ostane i bez boda, da Olsen u petom minutu nadoknade nije odbranio sjajan udarac Emanuela Đakerinija...

GOLOVI:

1:0


#RomaChievopic.twitter.com/kY2Sc3cyOy

— Zak (@Zakovich_) September 16, 2018

2:0 

️ #Dzeko⚽️ #Cristante for #ASRoma 2nd against #Chievo#RomaChievopic.twitter.com/gWqWurvTTT

— AS Roma Data (@ASRomaData) September 16, 2018

2:1

La magnifique lucarne de Birsa pour le Chievo2-1 #RomaChievopic.twitter.com/emtgVsd0Ct

— FrSerieA Goals (@FrSerieAGoals) September 16, 2018

2:2

الدوري الإيطالي : روما 2 × 2 كييفو .. الهدف الثاني من كييفو .. #RomaChievopic.twitter.com/iDEZEJ2vB2

— Elcalcio TV (@Elcalcio_TV) September 16, 2018

SERIJA A, 4. KOLO:

Roma - Kjevo 2:2 (2:0)

/El Šaravi 10, Kristante 30 - Birsa 52, Stepinski 83/

Đenova - Bolonja (15.00)

Juventus - Sasuolo

Udineze - Torino

Empoli - Lacio (18.00)

Kaljari - Milan (20.30)

ponedjeljak

SPAL - Atalanta (20.30)

igrano u subotu

Inter - Parma 0:1 (0:0)

/Dimarko 79/

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)

/Insinje 79/

Frozinone - Sampdorija 0:5 (0:1)

/Kvaljarela 10, Kaprari 47, Defrel 54, 86, Kovnacki 83 penal/

TABELA: Juventus 9, Sasuolo 7, Fiorentina (-1) 6, Sampdorija 6, SPAL 6, Napoli 6, Roma (+1) 5,Inter (+1) 4, Atalanta 4, Empoli 4, Udineze 4, Torino 4, Parma (+1) 4, Kaljari 4, Milan (-1) 3, Đenova (-1) 3, Lacio 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo (+1) -1

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.