Rojs i Sančo strelci, pobeda Milionera u derbiju vrha Bundeslige

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojs i Sančo strelci, pobeda "Milionera" u derbiju vrha Bundeslige

Fudbaleri Borusije Dortmund nastavili su sa odličnim rezultatima u Bundesligi gde su u 17. kolu pobedili Mehengladbah sa 2:1 na svom Signal Iduna parku.

Golove za "Milionere" postigli su Džejdon Sančo i Marko Rojs, a za Borusiju iz Mehengladbaha je strelac bio Kristof Kramer.

Dortmund je ovom pobedom uspeo da se odmakne od svog najbližeg pratioca u derbiju čela tabele na kojoj su upravo dve Borusije.

"Milioneri" su poveli u 42. minutu kada je brzu kontru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle greške rivala povukao Rojs, spustio u šesnaesterac za Gecea, a ovaj prosledio do Sanča.

Sančo dribla udesno i ulazi u mrtav ugao, ali mu to nije smetalo da pogodi dalji ugao gola Mehengladbaha vrlo preciznim udarcem po zemlji.

Gosti uspevaju da izjednače već do poluvremena kada je Kramer prvo pokušao glavom sa druge stative da pogodi gol, a kada mu se lopta odbila, ispravio se i nogom je zakucao u mrežu za 1:1.

Meč je rešen u 54. minutu kada se Rojs sjajno ubacio iza leđa odbrane Mehengladbaha na petercu i asistenciju Gecea krunisao golom za 2:1.

Dortmund sada ima 42 boda i prvi je na tabeli Bundeslige, dok je Mehengladbah drugi sa 33 boda. Treći je minhenski Bajern sa takođe 33 boda, četvrti je Lajpcig sa 28, a peti je Ajntraht iz Frankfurta sa 27 bodova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.