Rogan: Ostvarili smo cilj, sada su ambicije još veće

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 21:33

Rogan: Ostvarili smo cilj, sada su ambicije još veće

Fudbaler Čukaričkog Viktor Rogan rekao je da je njegov tim u prethodnoj sezoni ostvario cilj plasmanom u Evropu, ali je istakao i da su ekipi porasle ambicije.

"Pre svega, zadovoljan sam učinkom ekipe. I naravno činjenicom da smo ostvarili cilj, da smo se izborili za plasman u Evropu i to sa pozicije koja nama garantuje evropsku jesen u grupnoj fazi. Na kraju, igrali smo i finale Kupa Srbije, a trofej nam je zamalo izmakao", rekao je Rogan za klupski sajt.

Desni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bek Čukaričkog je rekao da je svaka utakmica u prethodnoj sezoni bila kao "malo finale" i da je cela sezona imala epitet "istorijske" zbog činjenice da će pet srpskih klubova igrati u Evropi, a najmanje tri u grupnoj fazi.

"Bilo je mnogo kvalitetnih timova, mnogo se njih borilo i za visok plasman i izlazak na međunarodnu scenu, bilo je neizvesno do samog kraja. Ako bih morao da izdvojim prelomne utakmice, to su bile one u drugom delu sezone, najpre protiv Mladosti u Lučanima, potom preokret na Brdu protiv kragujevačkog Radničkog i naravno dva vezana trijumfa protiv Partizana", rekao je Rogan.

Čukarički će igrati u plej-ofu za Ligu Evropa 21. i 28. avgusta, a rivala će saznati na žrebu u Nionu 7. avgusta. Potencijalni protivnici Čukaričkog su Lugano, Olimpijakos, Slavija Prag...



"Mnogi pričaju da je bolje da igramo u Ligi konferencije, da će tu biti lakših rivala. Ali, ukoliko nam se ukaže šansa da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope, tu šansu sigurno nećemo propustiti",
istakao je Rogan.

Prethodno, ekipu sa Banovog brda očekuju pripreme.

"Posle uvodnog dela u Srbiji selimo se na Bled, gde smo bili i prethodne dve godine i gde imamo fantastične uslove. Imaćemo i vrlo dobre rivale, biće vremena do evropskih utakmica. Uostalom, očekuje nas i čak pet mečeva u Super ligi Srbije pre izlaska na međunarodnu scenu", naveo je Rogan.

Rogan je trenutno sa mladom reprezentacijom Srbije na mini-pripremama na Ubu.

"Mnogo će nam značiti ovih nedelju dana, da se dodatno zbližimo, da lakše prihvatimo zahteve novog selektora Đorđevića... Spremamo se polako za prvi meč protiv Azerbejdžana, potom nam slede dueli sa Engleskom i Severnom Irskom. Već posle te tri utakmice videćemo gde smo, a ambicije su nam velike", naglasio je Rogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.