Rodžers zvanično menadžer Liverpula

Izvor: B92, 30.Maj.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžers zvanično menadžer Liverpula

Bivši menadžer Svonsija Brendan Rodžers prihvatio je da postane novi menažer Livepula i očekuje se da u četvrtak zvanično potpiše ugovor.

"Brendan nas je obavestio da je razgovarao sa vlasnicima Liverpula i rekao nam kako bi voleo da prihvati njihovu ponudu da vodi klub sa Enfilda", izjavio je predsednik Svonsija Hju Dženkins. Rodžers je pre desetak dana odbio ponudu Liverpula, ali se u međuvremenu dogovorio sa vlasnicima petostrukog prvaka Evrope da sedne na klupu posrnulog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << giganta sa "Enfilda".

39-godišnji Rodžers je veoma perspektivan trener i jedan od Murinjovih "đaka". On je kao i Andres Viljas-Boaš radio u Čelsiju dok je menadžer "plavaca" bio Žoze Murinjo. Boaš je bio zadužen za skautiranje svakog narednog protivnika Čelsija, dok je Rodžers radio kao trener na "Stamford Bridžu".

Očekuje se da ugovor između Liverpula i Rodžersa bude potpisan u naredna 24 časa, a klub sa "Enfilda" će morati da uplati između četiri i pet miliona funti na račun Svonsija.

Rodžers je u Redingu (od sledeće sezone premijerligaš) radio i kao trener i kao menadžer, a radio je i u Votfordu. U Svonsi sa kojim je postigao najbolje rezultate Rodžers je stigao jula 2010. godine i preuzeo ga od sadašnjeg menadžera i takođe jednog od kandidata za klupu Liverpula Roberta Martinesa.

U prvoj sezoni Rodžers je već tehnički odličnu ekipu Svonsija uveo u Premijer ligu, a Svonsi je postao prvi velški klub koji je nastupao u Premijer ligi. Sa Svonsijem je Rodžers zauzeo odličnu 11. poziciju na tabeli, a klub je oduševio navijače rezultatima i pre svega sjajnom pas igrom, pošto su igrači Svonsija na kraju sezone bio drugi po ukupnom broju preciznih dodavanja.

Rodžers će prvi put samostalno raditi kao menadžer u jednom velikom klubu, ali iako je mlad (39) dovoljno je iskusan pošto je već radio u Čelsiju, a kao samostalan menadžer iza njega su odlični rezultati u Svonsiju.

Liverpul je 16. maja smenio Kenija Dalgliša pošto je sezonu završio na razočaravajućem sedmom mestu. Dalgliš je ipak Liverpul odveo u dva finala, Liga kup je osvojen pošto je pobeđen Kardif posle boljeg izvođenja penala, dok je u finalu FA kupa Čelsi pobedio Liverpul. Obe utakmice su odigrane na Vembliju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.