Roben dovoljan za Viljareal, povratak Žigića!

Izvor: Blic, 04.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roben dovoljan za Viljareal, povratak Žigića!

U derbiju kola na Santjago Bernabeu Realu je sjajan gol Arjena Robena omogućio pobedu nad petoplasiranim Viljarealom – 1:0, dok je povratnik u redove Rasinga Nikola Žigić pogodkom u 64. minutu doneo tri boda svom timu na gostovanju Valjadolidu.

Da gostovanja u Madridu ne prijaju fudbalerima Viljareala, videlo se i ovoga puta, pa ni posle deset prvenstvenih utakmica na Bernabeuu "žuta podmornica” i dalje ne zna za pobedu. Real, sa dva debitanta u prvoj postavi, bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je otvorio utakmicu i zapretio preko Gaga, Šnajdera i Robena. Ipak, na gol se čekalo nešto više od pola sata kada je bivši igrač Čelsija protutnjao po strani ostavivši za sobom nekolicinu svojih pratilaca, a potom i matirao Urugvajca Lopeza. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednosti "kraljevskog kluba”, jer je samo minut nakon prvog gola iskusni Pires propustio lepu priliku da poravna rezultat.

Na početku drugog dela igre Viljareal je nekoliko puta ugrozio mrežu madriđana, ali bezuspešno da se savlada Kasiljas. Usledio je mirniji period igre, sve do 70. minuta kada je Ariel Ibagaza zamenio Senu. Argentinac je ubrzo odlično pronašao Rosija. čiji je udarac glavom krajnjim naporom zaustavio reprezentativni golman Španije. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, pa će Real nakon ovog trijumfa ostati usamljen na četvrtoj poziciji.

Nikola Žigić posle tavorenja u Valensiji konačno se vratio u Rasing i već u prvom meču za klub iz koga je došao u "slepe miševe” postigao pobedonosni gol. Santander je gostovao neugodnom Valjadolidu, a krivac za drugi poraz domaćina na svom terenu bio je sprski reprezentativac koji je u 64. minutu postigao jedini pogodak na utakmici.

Primera, 17. kolo

Nedelja

Almerija – Betis 1:0

(Korona 35)

Bilbao – Espanjol 1:1

(Iraola 81 - Moises 37)

Malaga – Hihon 1:0

(Lolo 34)

Real Madrid – Viljareal 1:0

(Roben 31)

Huelva – Numansija 3:1

(Fuego 18, Kamunjas 47, Aitor 61 – Brit 90)

Valjadolid – Santander 0:1

(Žigić 64)

Sevilja – Osasuna 1:1

(Navas 50 - Pandijani 90)

Hetafe – La Korunja 21:00

Subota

Barselona – Majorka 3:1

(Anri 31, Inijesta 75, Ture 90 – Aduriz 15)

Valensija – Atletiko 3:1

(Vilja 34 p, Silva 39, 69 – Forlan 45 p)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.