Ristić o privikavanju na mesto beka: Prvi gol moja greška, ali tvrdoglav sam ja...

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristić o privikavanju na mesto beka: Prvi gol moja greška, ali tvrdoglav sam ja...

Mladi fudbaler Crvene zvezde rešen da se adaptira na novu poziciju

Isprva se bunio, ali kada je shvatio da bi na mestu levog beka mogao da ima mnogo zapaženiju minutažu nego u natrpanom veznom redu Mihailo Ristić, rešio je  da okrene novi list i fokusira se na nove radne zadatke. Nije lako, nikad nije kad je tako velika promena u pitanju, ali Ristić je odlučan u nameri da uspe.

Svestan da je dalek put pred njim što je mogao da uvidi i pobedi nad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipom Mladosti (4:2) u kome je sa dve asistencije obavio veliki deo posla u ofanzivi. U defanzivi je, međutim, škripalo.

"Gde je Ibanjez stao, ja sam nastavio, makar što se tiče asistencija. Međutim, postoji više segmenata igre, nije sve u ofanzivi i mislim da pozadi nisam bio dobar, mogu mnogo bolje. Protivnički igrač mi je pravio dosta problema, prvi gol je moja greška jer sam loše bio postavljen. Ali shvatam gde grešim, to je najbitnije", samokritički će Ristić u izjavi za klupski sajt.

Samo tako se i ispravljaju greške...

"Svi znaju koliko sam bio tvrdoglav po tom pitanju, ali u glavi sam prelomio da mogu da igram beka i trudim se da se fokusiram, što više informacija i saveta upijam. Imam uz sebe iskusnije igrače, pričao sam i sa Ibanjezom dok je bio tu, pričam i sa Anđelkovićem, oni znaju mnoge stvari, a još sam mlad".

Prva prilika za nove lekcije već u susretu u sudaru sa Voždovcem u susretu 4. kola Superlige.

"Navijači su nam velika podrška i nadam se da će doći i protiv Voždovca. Protiv Metalca je bila uvertira za Ludogorec, naredne dve utakmice su uvertira za Sasuolo. Podrška nam puno znači i očekujem ispunjene tribine protiv Voždovca. Paklen je tempo, igramo svaki treći dan, ali tako i treba da bude u Zvezdi. Mislim da nam je potrebno još utakmica, kao i prethodne sezone, da uhvatimo formu. Zasad nam dobro ide, na prvom smo mestu, ali još nismo u top formi", zaključio je Ristić.

Utakmica između Crvene zvezde i Voždovca igra se u sredu od 20.30 sati na stadionu Rajko Mitić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.