Rikardo: Slaviću nekoliko dana

Izvor: Sportal.rs, 27.Jul.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rikardo: Slaviću nekoliko dana

Pobednik trke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula najavio je da će trijumf proslavljati narednih nekoliko dana.

- Osećam se fenomanlno, kao i prvi put kada sam pobedio. Večeras će se proslvljati ova pobeda, kao i narednih nekoliko dana, kada ću da organizujem žurku... Posle toga uzeću nekoliko dana slobodno - rekao je Rikardo posle trke, prenosi Beta.

Australijanac je na stazi “Hungaroring” u Mađarskoj došao do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << druge pobede u karijeri. Početak trke vožen je po vlažnoj stazi, jer je neposredno pred start pala kiša, koja je vozačima otežavala vožnju. Sigurnosno vozilo je moralo da ulazi na stazu zbog udesa.

- Sejfti kar mi je prvi put išao u korist, ali drugi put nikako nije bilo dobro. Bio sam primoran da u poslednjim krugovima krenem u obilaženja, koja su bila baš uzbudljiva... Zaista se fenomenalno osećam i jedva čekam narednu trku u Belgiji - rekao je Rikardo koji je trećeplasirani u poretku, sa 131 bodom.

Drugo mesto u Mađarskoj zauzeo je Španac Feranando Alonso iz Ferarija.

- Izuzetno sam ponosan što sam na podijumu, s obzirom da je ovo veoma teška sezona za nas. Ponosan sam i na svoju vožnju, a tim je ponosan na rezultat. Kockali smo se na kraju, išli smo na pobedu, nismo uspeli, ali smo makar na podijumu - rekao je Alonso.

Naredna trka će se voziti u Belgiji 24. avgusta.

(Foto: Beta/AP Photo/Petr David Josek)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.