Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 08:40

Rezzime jučerašnjeg dana (četvrtak): BATE je uprskao stvar

Pogledajte ko vam je 28. jula doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

RIJEKA - GZIRA (tip 1, kvota 1,40) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - rezultat 1:0

Potvrdila je Rijeka pobedu sa Malte i golom Josipa Drmića overila plasman u narednu fazu. Iskusni napadač, koji je u klubu na pozajmici iz engleskog Noriča, u listu strelaca se upisao u 27. minutu, te je tako još jednom potvrdio da će biti veliko pojačanje. Rijeka u narednoj rundi igra sa Hibernijanom.

SIVAS - PETROKUB (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 1:0

Opravdao je Sivas očekivanja, mada nije bio preterano ubedljiv. Na kraju je sa jednim golom potvrdio minimalan trijumf sa gostovanja i obezbedio plasman u narednu rundu kvalifikacija. Gol odluke postigao je Kaojde u 65. minutu. Turski klub će u narednom kolu igrati sa gruzijskim Dinamo Batumijem.

ROZENBORG - HAFNARFJERDUR (tip 1, kvota 1,28) - rezultat 4:1

Velika je razlika u kvalitetu između ovih ekipa, što se još jednom potvrdilo. Iako su Norvežani na gostovanju bili blagi (2:0), kod kuće su pokazali da su za tim sa Islanda ipak fudbalska sila. Kec kao kuća u Trondhajmu, iako u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. U drugom su mrežu Hafnarfjerdura do vrha napunili Islamović, Vekija i Seide (dva gola). Utešni za goste postigao je Torison u 74. minutu.

BODE - VALUR (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:0

Norvežani su bili pravi izbor večeras. Bode je poput Rozenburga imao protivnika sa Islanda i takođe je bio ubedljiv. Slavio je sa 3:0, koliko je dobio i meč na strani, pa sa ukupnih 6:0 ide u narednu fazu, gde za protivnika ima Prištinu. Put ka pobedi norveškog šampiona utabali su golovima Saltnes, Moe i Hagen.

MAKABI TEL AVIV - SUTJESKA (tip 1, kvota 1,22) - rezultat 3:1

Nije bilo iznenađenja u Tel Avivu, iako je Sutjeska u Nikšiću uspela da ostane neporažena. Makabi je kod kuće već do poluvremena stekao dva gola prednosti zahvaljujući Kalaili, ali su Nikšićani uzvratili preko Bubanje na startu drugog dela. Ipak, igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada je Almog otklonio sve dileme i zakazao duel Makabija i Trnave u narednom kolu kvalifikacija Lige konferencija.

VOJVODINA - PANEVEŽIS (tip 1, kvota 1,82) - rezultat 1:0

Na fantastičan način je Uroš Kabić obradovao čitavu fudbalsku javnost u Srbiji, sve kojima je Voša u srcu, ali i sve koji su odigrali keca na Karađorđu. Igrao se peti minut nadoknade kada su gosti iz Litvanije pogodili stativu, a onda je pukla kontra Novosađana. Sjajno ju je istrčao Kabić, a onda u maniru najvećih majstora ove igre lobovao protivničkog golmana i stavio tačku na duel sa Panavežisom. Vojvodina je upisala pobedu i potvrdila trijumf sa gostovanja, pa je sa ukupnih 2:0 obezbedila okršaj sa austrijskim LASK-om u narednoj rundi.

Opširnije OVDE.

MAKABI HAIFA - DINAMO TBILISI (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 5:1

Puče petarda u Izraelu. Makabi je slavio na gostovanju sa 2:1, bio je veliki favorit i u revanšu, a tu ulogu je u potpunosti opravdao. Na poluvremenu je vodio sa 2:1 (4:2 u dvomeču), a onda je za samo 10 minuta potpuno razbio protivnika. Od 75. do 85. minuta je tim iz Haife golovima Atzilija i Aškenazija (dva) otklonio sve dileme i obezbedio okršaj sa Toršavnom u narednom kolu.

AEK - VELEŽ (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 1:0 /1:1 u dvomeču, penalima 2:3/

Sekunde su delile AEK od ispadanja, Velež od senzacije. Ipak, ekipa Vladana Milojevića je izborila produžetak pogotkom Mantolasa u osmom minutu nadoknade. Dalo je to šansu Atinjanima, Mantolas je obezbedio još 30 minuta igre i oduševio sve koji su odigrali kec u Atini. Ekipa srpskog trenera nije ipak uspela da obezbedi plasman u narednu rundu, kako je ispala posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca (2:3).

PRECRTANO

KRAJOVA - LAČI (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 0:0

Iznenađenje u Rumuniji. Odigrala je Krajova slabo u Albaniji, pretrpela poraz od Lačija, ali se ipak očekivalo da će uspeti da dođe do preokreta na svom terenu. Nije uspela. Gosti su izdržali, imali su čak i par šansi da slave i na strani, ali će se zadovoljiti i remijem bez golova. Rumunski predstavnik je ispao, Lači će se sa Anderlehtom boriti za poslednju rundu kvalifikacija.

BATE BORISOV - DINAMO BATUMI (tip 1, kvota 1,77) - rezultat 1:4

Katastrofa beloruskog tima i to na stadionu u Borisovu. Dobio je BATE prvi meč u Gruziji, bio je jasan favorit i pred revanš, ali je potpuno podbacio. Čak je imao i prednost na poluvremenu, ali je posle pauze doživeo potop. Četiri gola su postigli fudbaleri Dinama od 48. minutu do poslednjih sekundi. Prvo je Mamučašvili poravnao sa kreča, potom je Flamarion preokrenuo, a onda je Azarov u 74. minutu doneo prednost Gruzinima u dvomeču. Prolazak Dinama overio je Panculaja u petom minutu nadoknade. Pravi šok u Belorusiji.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.