Rezultat uživo: Đoković - Berdih 3:2 u prvom setu

Izvor: RTS, 31.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultat uživo: Đoković - Berdih 3:2 u prvom setu

Najbolji srpski tenser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Majamiju, pošto je u meču osmine finala pobedio Tomaša Berdiha iz Češke rezultatom 6:3, 6:2. Protivnik Novaka Đokovića u četvrtini finala biće Francuz Žo Vilfrid Tsonga.

Za ulazak u polufinale Đoković će se boriti protiv pobednika meča osmine finala u kome se sastaju Francuzi Žo Vilfred Tsonga i Žil Simon.

Berdih je prvi servirao na ovom meču i odmah dobio gem, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tako da je poveo sa 1:0 u prvom  setu. Novak je uzvratio agresivnom igrom i izjednačio na 1:1. Veliki broj grešaka oba tenisera u trećem gemu prvog seta.  Novak je imao čak pet brejk lopti, iskoristio je petu, napravio brejk  i poveo sa 2:1. Izvanredna igra Đokovića u narednom gemu. Novak je dobio četvrti gem prvog seta, na svoj servis, i poveo sa 3:1. Berdih dobija naredni gem na svoj servis i smanjuje rezultat na 3:2. Naredni gem Novak je odigrao vrlo smireno i zrelo, tako da je lako stigao do prednosti od 4:2. U sedmom gemu Berdih smanjuje prednost na 4:3. Đoković u narednom gemu lako i sigurno dolazi do rezultata je 5:3. Novak pravi drugi brejk u prvom setu i tako završava prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu Novak Đoković servira, osvaja prvi gem i vodi 1:0. U narednom gemu bez izgubljenog poena Berdih izjednačuje na 1:1. Berdih pravi brejk i dobija treći gem u drugom setu za  2:1. Đoković vraća brejk i izjednačuje  na 2:2. U petom setu Đoković je na sjajan način dobio gem i stekao prednost - 3:2. Izvanredna igra Novaka u šestom gemu drugog seta. Pravi drugi brejk u tom delu igre i osvaja treći gem za redom. Tako stiže do vođstva i od 4:2. U narednom gemu Đoković je učvrstio prednos, i poveo rezultatom 5:2. Novak Đoković u narednom gemu dolazi do pobede nad Čehom rezultatom 2:0, po setovima (6:3,6:2). Meč je trajao sat vremena i dvanaest minuta.

Novak Đoković će u četvrtini finala igrati protiv Francuza Žoa Vilfrida Tsonge, koji je u meču trećeg kola savladao sunarodnika Žila Simona sa 2:1. Po setovima je bilo 6:7, 6:3, 6:2.

Viktor Troicki će imati znatno teži zadatak, da pobedi Britanca Mareja, 4. reketa sveta, koji se nalazi u odličnoj formi. Iako je Viktor u dosadašnjem delu turnira pokazao da mu je forma u usponu, biće mu izuzetno teško da pobedi Mareja sa kojim se do sada sastao samo jednom-na turniru u Sankt Peterburgu- i izgubio sa 6:3,6:3. I ovaj meč gledaćete u direkton prenosu, čim se završi duel Đokovića i Berdiha.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.