Repeša zadovoljan samo pobedom

Izvor: Mondo, 11.Jan.2019, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repeša zadovoljan "samo" pobedom

Trener Budućnosti nakon trijumfa njegovog tima u dramatičnoj završnici duela sa Darušafakom (75:74) priznao da nije zadovoljan igrom svog tima.

Budućnost je upisala trijumf na svom terenu protiv Darušafake u poslednjim trenucima meča 75:74, u 18. kolu Evrolige.

Trener Podgoričana Jasmin Repeša rekao je da je trijumf važan zbog energije, želje i svega što su njegovi igrači pružili i sticanja samopouzdanja.

"Svaki minut nam je važan da stičemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samopouzdanje. Na pravom smo putu samo ako shvatimo da smo ovog puta dobili, iako nismo igrali dobro", rekao je Repeša.

On je dodao da je u pripremi meča ima drugu ideju o taktici za meč protiv fizički jače ekipe.

"Nismo smeli da igramo postavljen napad, kao čitavo prvo poluvreme. U drugom delu smo ubrzali igru i stigli do prednosti, koju smo u finišu ispustili. Ipak smatram da smo zaslužili pobedu", objasnio je Repeša.

On je dodao da je odlučeno da Goga Bitadze uprkos problema sa stopalom nakon nezgodnog doskoka na meču sa Makabijem, ipak zaigra protiv turskog tima.

"Nikada ne bih dozvolio bilo kome u klubu, da takvog talenta natera da igra. Kao prvo, definitivno nije bila povreda koja ne dozvoljava da se igra. Prošao sam mnogo toga, video mnogo igrača i prag bola kod nije kod svih isti. Ima onih koji trpe bolje, a ima i onih koji kada ih ubode trn ne mogu da igraju. Razgovarao sam sa njim i rekao mu da je to prevazilaženje praga bola kad nema posledica vrlo bitno. Kada se dobro zagrejao bio je spreman. Bilo je bitno da ne sedi dugo, da se ne ohladi, tako da i kada je trebalo da odmori bio je na terenu", prokomentarisao je Repeša.

Hrvatski stručnjak je naglasio da je odbrana bila ključ pobede njegovog tima.

"Sve počinje od odbrane, ne samo zato što daje sigurnost već otvara lake poene. Mogu da se postignu laki koševi, mogu da se dobiju faulovi, pa je lakše šutnuti trojku. Kad se braniš loše onda je teško da se pogodi i kada ostaneš sam. To je nešto što moramo promeniti kod nekoliko igrača. Vidimo Bela koji je još bez samopouzdanja i to se vidi kada gledate u oči, ali kada se trudi u odbrani to će doći na svoje. Dosta trenera bi ga večeras ranije zamenio, ali sam mu dao šansu jer se trudio", zaključio je Repeša.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.