Rekordi Bajerna za kraj Bundeslige, debakl Dortmunda

Izvor: RTS, 27.Jun.2020, 17:44

Rekordi Bajerna za kraj Bundeslige, debakl Dortmunda

Poslednje kolo Bundeslige donelo je dosta uzbuđenja na stadionima širom Nemačke. Bajern je sezonu u domaćem prvenstvu završio rekordima i ubedljivom pobedom u Volfsburgu, dok je Dortmund na svom stadionu pretrpeo debakl od Hofenhajma.
Bundesliga se prva od najjačih pet prvenstava Evrope vratila nakon pauze zbog koronavirusa, pa se logično prva i završila.
Izuzetno brzo proteklo je osam utakmica u nastavku sezone nemačkog prvenstva, a poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolo bilo je jedno od najzanimljivijih.

Svih 18 ekipa u istom terminu bilo je na terenu, pa je bilo veoma zanimljivo pratiti dešavanja na stadionima širom Nemačke.
Šampion Bundeslige, minhenski Bajern, pobedom je završio prvenstvo.
Bavarci su slavili na gostovanju kod Volfsburga sa 4:0, golovima Komana, Kuisansa, Levandovskog i Milera...
Bajern je sezonu završio sa 82 boda, i sa čak 100 pogodaka, čime je postavljen novi rekord Bundeslige.
Kada se priča o rekordima, vredan pomena je i onaj Tomasa Milera, koji je dodavanjem kod gola Komana u četvrtom minutu meča došao do brojke od 21 asistencije tokom sezone, čime je oborio rekord koji je držao De Brujne.
Za razliku od Bajerna, fudbaleri Borusije nisu bili toliko raspoloženi. Bolji od njih na "Signal Iduna Parku" bili su fudbaleri Hofenhajma, koji su slavili sa ubedljivih 4:0.
Sva četiri gola za goste postigao je hrvatski fudbaler Andrej Kramarić. 
Bundesliga 34. kolo:
Augzburg - Lajpcig 1:2
Leverkuzen - Majnc 1:0
Mehengladbah - Herta 2:1
Dortmund - Hofenhajm 0:4
Frankfurt - Paderborn 3:2
Frajburg - Šalke 4:0
Union Berlin - Dizeldorf 3:0
Verder - Keln 6:1
Volfsburg - Bajern 4:0
Tabela: Bajern 82, Borusija Dortmund 69, Lajpcig 66, Borusija Mehengladbah 65, Bajer Leverkuzen 63, Hofenhajm 52, Volfsburg 49, Frajburg 48, Frankfurt 45, Herta 41, Union Berlin 41, Šalke 39, Majnc 37, Keln 36, Augzburg 36, Verder 31, Dizeldorf 30, Paderborn 20.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.