Reč trenera: Zvezda favorit, iznenađenja - teško!

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reč trenera: Zvezda favorit, iznenađenja - teško!

Kako šefovi struke sedam klubova vide odnos snaga pred početak završnice domaćeg prvenstva.

Košarkaška Mozzart Superliga Srbije počinje ovog vikenda, mečevima Spartak - Crvena zvezda mts, Partizan NIS - Vršac, Dinamik - Borac Čačak i FMP Železnik - Mega Leks.

Ligaški deo završava se 3. juna, a tri dana kasnije počinje plej-of za titulu. Četiri ekipe koje se plasiraju u polufinale, biće ujedno predstavnici Srbije u ABA ligi 2017/18.

Evo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su treneri sedam ekipa odgovorili na pitanje ko je favorit za naslov prvaka, a ko za prva četiri mesta i izlazak na Jadran.

VLADIMIR ĐOKIĆ (Vršac): To se godinama unazad zna - Zvezda, Partizan, Mega, FMP. Odlučivaće i stvari kao što su zdravstveni bilten, trenutni motiv igrača, ali ne bih se puno bavio time. Moja ekipa sigurno nije favorit.

RAŠKO BOJIĆ (Borac): Zvezda, Partizan, Mega, FMP.

MIROSLAV NIKOLIĆ (DINAMIK): Ne potcenjujem Megu, ni FMP, ali finale bi trebalo da igraju Zvezda i Partizan. To žele i navijači i novinari. A, Zvezdi dajem prednost u tom finalu. Klubovi iz ABA lige će sigurno izgubiti poneku utakmicu, kada budu manje motivisani, ali mislim da su te četiri ekipe stvarno najjače.

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ (FMP): Kroz viđeno u ABA ligi i evropskim utakmicama, najrealnije je da u prva četiri budu Zvezda, Partizan, Mega i FMP, s tim da svima ostaje da se bore da budu što bolji i promene raspored na tabeli u svoju korist.

DEJAN MILOJEVIĆ (MEGA): Sve osim Zvezdine titule bi za mene bilo ogromno iznenađenje. Partizan će sigurno ući u ABA ligu, a verujem da smo mi i FMP jači od ekipa iz KLS, među kojima je najozbiljniji konkurent Vršac, a Dinamik i Borac odmah iza njih. Mislim da Spartak ima najmanje šanse da iznenadi.

NENAD ČANAK (pomoćni trener KK PARTIZAN): Sigurno da je Zvezda favorit, po svemu viđenom i rezultatima ostvarenim ove sezone. Partizan ima obavezu da se upusti u borbu za trofej, a što se tiče pretendenata na ABA ligu, mislim da će s obzirom na utakmice Kupa u Nišu, iste četiri ekipe biti ABA ligaši i sledeće sezone.

DEJAN RADONJIĆ (CRVENA ZVEZDA): Ja se nadam da ćemo opravdati ulogu favorita!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.