Real zaratio sa Platinijem: Budi neutralan, Zlatna lopta opet pripada Ronaldu

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real zaratio sa Platinijem: Budi neutralan, Zlatna lopta opet pripada Ronaldu

„Držimo da Kristijano bez sumnje iza sebe ima najbolju godinu u profesionalnom fudbalu ikada“, poručuju iz Madrida

Naljutili su se čelnici Real Madrida na Mišela Platinija i rešili da krenu u kontraofanzivu! Povodom sve učestalijih oglašavanja predsednika UEFA da bi Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta u 2014. trebalo da dobije neko od reprezentativaca Nemačke, kraljevski klub je reagovao oštrim saopštenjem u kome jasno poručuje da bi ta nagrada trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ostane u vlasništvu Kristijana Ronalda.

„Prvo i prvo, iznenađeni smo neprestanim izjavama Mišela Platinija i njegovim željama kad je reč o osvajaču Zlatne lopte, posebno što je reč o prvom čoveku evropskog fudbala koji bi trebalo da bude neutralan po ovom pitanju. Zlatna lopta je nagrada koja se dodeluje pojedincu, a ne timu i pripada najboljem igraču sveta u jednoj godini i verujemo da bi morali da se poštuju kriterijumi, kako bi ovaj trofej zadržao status prestižnog“, poručuju iz Reala.

Prema najavama, najveći konkurenti Ronaldu biće Lionel Mesi, Manuel Nojer, Toni Kros i Tomas Miler, međutim, to što je Pancer divizija pokorila svet na Mundijalu u Brazilu ne interesuje previše čelnike kluba sa stadiona Santjago Bernabeu.

Držimo da Kristijano Ronaldo bez sumnje iza sebe ima najbolju godinu u profesionalnom fudbalu ikada, pošto je osvojio Ligu šampiona, Zlatnu kopačku Evrope, Kup kralja i bio najbolji strelac minule sezone u Primeri. A u ovoj je osvojio Superkup Evrope, kad je bio dvostruki strelac, a ima i spektakularnih 20 golova na prvih 12 utakmica, kojima je potvrdio da je u sjajnoj formi i sve ga to, više nego ikad, čini dostojnim Zlatne lopte“, dodaje se u saopštenju Madriđana.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.