Reakcije na nestanak Djule i Vase

Izvor: B92, 16.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije na "nestanak" Djule i Vase



Bivši selektor odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Zoran Gajić ocenio je da ne bi bilo moralno ako odbojkašima "Vojvodine" Vasi Mijiću i Djuli Mešteru nije na vreme rečeno da neće igrati za reprezentaciju.

Gajić je za novosadski "Dnevnik" rekao da je nije u redu da Mijić i Mešter to saznaju tek kada je selektor Ljubomir Travica saopštio širi spisak kandidata za najbolji tim.

"Ako im zaista niko nije rekao, to nikako nije moralno. Posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zato što njih dvojica nisu bilo ko, nego igrači koji su mnogo pružili u plavom dresu", istakao je Gajić, koji je sada selektor reprezentacije Rusije.

On je dodao da ne želi da se meša u stručnu stranu posla i kazao da je pravo selektora da bira koje će igrače pozvati u reprezentaciju.

Istim povodom, bivši reprezentativac SCG Vladimir Batez rekao je da to nije prvi put da se tako postupa sa zaslužnim reprezentativcima.

"Dešavalo se to i ranije, ali su dobri rezultati pokrivali ono loše što se dešavalo u organizaciji i u odnosima", naveo je Batez i ocenio da su Mešter i Mijić zaslužili da igraju za reprezentaciju.

Batez je još postavio pitanje kome je selektor Travica odgovarao za loše rezultate reprezentacije u prethodnom periodu, otkako je on na čelu reprezentacije.

I bivši reprezentativac Dejan Brdjović rekao je da nije iznenadjen, pošto je i on na taj način otpisan iz reprezentacije.

Po njegovim rečima, oni koji su najviše dali domaćoj odbojci, "najmanje se pitaju i najmanje učestvuju u radu odbojkaške organizacije".

Trener Vojvodine Radovan Dabić rekao je da njegov klub nije mogao da ne reaguje na nepozivanje Mijića i Meštera u reprezentaciju i dodao da su razočarani i činjenicom da već drugu godinu zaredom selektor ne poziva ni Slobodana Boškana.

"Ako već treba da se oproste od reprezentacije mislim da je trebalo sačekati da prodje ova godina, bar da to učine pred svojom publikom. Takodje, u godini kada dva velika takmičenja imamo u Beogradu, uz poštovanje talentima koje imamo, pitanje je koliko mlada ledja mogu da podnesu takav teret", kazao je Dabić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.