Ražaluju Ronalda, mora da vrati ordenje?

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ražaluju Ronalda, mora da vrati ordenje?

Postupak otvoren, a šta će se na kraju desiti zavisi od države...

Hoće li Ronaldo izgubiti ordenje?

Naime, Portugalac je dva puta odlikovan od strane države, prvo put 2014. a onda i 2016. kada je dobio "Orden velikog krsta", najvažnije priznanje.

Nosilac ovakvih odlikovanja se obavezuje da će dostojno predstavljati Portugal tokom života u svakoj prilici i pokazivati da je zaslužio priznanje.

Međutim, po zakonu, ako zaradi zatvorsku kaznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od 36 meseci, odlikovanja mu se oduzimaju. Ronaldo je osuđen na 24 uslovno, ali i to nosi posledice.

Naime, kako pišu portugalski mediji odluku donosi predsednik Portugala, a otvoren je proces. Ako se pokaže krivim, moraće da vrati makar jedan orden, a jedna od solucija je "žuti karton" da javno bude upozoren da takve stvari ne smeju da se ponove.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.