Ratničke igre ne prestaju

Izvor: Mondo, 17.Maj.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ratničke igre" ne prestaju

Golden Stejt ubedljivo slavio protiv San Antonija u Orakl areni i poveo u finalu Zapadne konferencije 2:0

Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Golden Stejt Voriorsi ne znaju za poraz. Pred domaćom publikom u noći između utorka i srede upisali su ukupno 10. trijumf u plej-ofu.

Pobedili su San Antonio Spurse rezultatom 136:100 i poveli 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Oni su tako postali tek treći klub koji je uspeo da veže deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trijumfa, posle Klivlenda, San Antonija i Lejkersa, koji su to uspeli dva puta.

Gosti su u Oklendu igrali bez Kavaja Lenarda, koji se povredio na prethodnom meču, a budući da je Toni Parker završio sezonu, u prepunoj Orakl areni, protiv "najarenih" domaćina nisu mogli više da očekuju.

"Ratnici" su "nagarili" od starta, pa su već posle prve četvrtine imali 17 poena viška (33:16), a u finišu meča stigli su i do najvećih "plus 41" (129:88).

Igrači Golden Stejta koji su ušli sa klupe dali su ogroman dopinos pobedi, jer su postigli 63 poena, što je najbolji učinak od početka sezone

Naštelovali su sve timske "sprave" pred drugi meč, pa su imali i ukupno 39 asistencija, od čega do poluvremena 23, što je najviše u doigravanju još od sezone 1996/1997, kada je to učinio Hjuston.

Budući da je meč bio rešen mnogo pre zvaničnog kraja četvrtine četvrtine, trener gostiju Greg Popović u poslednjem kvartalu odmarao je svoje najbolje igrače i šansu je ukazao "rezervistima", što je potom učinio na drugoj strani i Majk Braun.

"Kao grupa smo sami sebe izneverili. Bilo je prilično jadno. Kao da nismo došli da igramo. Moramo da se ošamarimo, da se vratimo u treći meč i vidimo ko smo", rekao je Greg Popovič posle meča i dodao da "nema pojma" da li će Lenard biti spreman za narednu utakmicu.

Domaći tim predvodili su Stef Kari sa 29 poena (šut za tri poena), uz po sedam skokova i asistencija i tri ukradene lopte, Partik Mekou zabeležio je 18, a Kevin Durent 16 pogodaka.

Kod Spursa istakli su se Džonatan Simons, koji je postigao rekord karijere u plej-ofu - 22 poena i Davis Bertans, koji je upisao13 poena, bez promašaja (šut iz igre 4/4, šut za tri 3/3, slobodna bacanja 2/2), a imao je i četiri skoka.



Izvor: Youtube

Treći meč serije, a prvi u Teksasu, na programu je u noći između subote i nedelje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.