Ratnici srušili Tandere, Kari briljirao

Izvor: MVP.rs, 19.Dec.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratnici srušili Tandere, Kari briljirao

Golden Stejt ističe ozbiljnu kandidaturu za osvajanje šampionskog prstena.

Prethodne noći u najjačoj ligi na svetu odigrana su četiri meča, a najzanimljivije je bilo u Ouklendu, gde su se sastali Golden Stejt i Oklahoma Siti. U sjajjon predstavi u "Orakl Areni" tokom celog meča gledala se vrhunska košarka, a prelomni momenat je povreda članka Kevina Durenta krajem prvog poluvremena, zbog čega se superstar Tandera u drugom poluvremenu nije vraćao na teren. U takvom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << odnosu snaga, Voriorsi su u neizvesnoj završnici stigli do pobede rezultatom 114:109 i tako se učvrstili na prvom mestu Zapadne konferencije.

Stef Kari je još jednom odigrao maestralnu utakmicu. Mladi košarkaš Voriorsa je postigao 34 poena, uz devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte, a sjajnu pomoć je i ovaj put imao u Kleju Tompsonu, koji je meč završio sa 19 pogodaka. Posle slabije partije protiv Memfisa, ponovo je odličan meč odigrao Drejmond Grin (16p, 9sk, 9as), a malo je falilo da mladi košarkaš zabeleži i tripl-dabl.

Sa druge strane, u redovima poražene ekipe, Durent je do povrede igrao možda i svoje najbolje poluvreme u karijeri. Popularni 'Durentula' je za skoro 19 minuta u prvom poluvremenu protivniku ubacio 30 poena, uz šut iz igre 10/13. Ipak, povreda članka ga je sprečila da zaigra u drugom poluvremenu, a njegov izostanak je pokušao da nadomesti Rasel Vestbruk, koji je pored 33 pogotka imao i osam asistencija. Dabl-dabl učinak je ostvario i Andre Roberson (10p, 12sk), ali je ostatak ekipe podbacio.

U noći između petka i subote očekuje nas novih 10 mečeva.

Rezultati:

Čikago - Njujork 103:97

Hjuston - Nju Orleans 90:99

Sakramento - Milvoki 107:108

Golden Stejt - Oklahoma 114:109

(foto: NBA.com)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.